У Криму відкрили прикордонний підрозділ європейського зразка та вручили охоронцям кордону ключі від службових квартир

НАЗАД
26 вересня 2013 08:07

Сьогодні відбулося урочисте відкриття відділу прикордонної служби «Ялта» Сімферопольського прикордонного загону. Підрозділу було присвоєно ім’я першого Командувача Прикордонни

Сьогодні в селищі міського типу Гурзуф відбулося урочисте відкриття відділу прикордонної служби «Ялта» Сімферопольського прикордонного загону. Підрозділу було присвоєно ім’я першого Командувача Прикордонних військ України генерала армії України Губенка Валерія Олександровича. Варто зауважити, що після проголошення незалежності Української держави саме під керівництвом Валерія Губенка прикордонні війська прийняли присягу на вірність українському народові.

Оновлений підрозділ з сучасною інфраструктурою є одним з найкращих підрозділів Держприкордонслужби в Криму. Він був реконструйований в рамках реалізації Концепції та Програми розвитку прикордонного відомства до 2015 року. У ході реконструкції були створені всі належні умови для несення служби прикордонників. Крім того за рахунок виділених коштів в експлуатацію ввели службові квартири для персоналу підрозділу.

У заходах взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, Постійний Представник Президента України в АР Крим Віктор Плакіда, начальник Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Анатолій Хортюк, ветерани-прикордонники та інші гості. Під час свого виступу керівник прикордонного відомства привітав присутніх та зазначив, що відкриття відділу прикордонної служби «Ялта» є черговим кроком до вдосконалення прикордонної служби, наближення її до європейських стандартів, а також вручив прикордонникам ключі від тринадцяти нових службових квартир. Загалом на сьогоднішній день прикордонним відомством створено відомчий фонд службового житла, який налічує майже 4 тисячі квартир і 432 кімнати, що дозволяє забезпечити проживання 4,4 тисяч сімей. Лише протягом останніх трьох років на будівництво житла з держбюджету було спрямовано майже 198 мільйонів гривень, за які отримали 980 квартир та 400 кімнат.

Окремо Микола Литвин відмітив, що за останні роки відомство, як правоохоронний орган зі спеціальним статусом, успішно пройшло шлях становлення та розбудови. Держприкордонслужба активно втілює в свою діяльність кращі світові надбання та новітні технічні розробки, запроваджує нові європейські стандарти прикордонного контролю. Для прикладу починаючи з 2010 року реалізовано 36 міжнародних проектів на загальну суму 472 мільйонів гривень. Це дозволило отримати 2,1 тисяч технічних засобів охорони кордону та радіаційного контролю, 365 тепловізорів, 528 засобів зв’язку, 268 автомобілів, 354 мотоцикли, а також паспортні рідери з функцією біометричного контролю, комп’ютерне та інше обладнання. Наразі також планово оновлюється Морська охорона. У 2011 році розпочато будівництво корабля «Корал», а в 2012 році відомство отримало головний катер «Орлан» та розпочато будівництво другого такого катера. Крім того побудовано 7 малих катерів «УМС-1000», ще 3 такі плавзасоби очікується отримати до кінця року.

Стабільними залишаються й результати в забезпеченні охорони державного кордону України. Лише цього року через державний кордон пропущено 67,38 мільйонів осіб та майже 15 мільйонів транспортних засобів. Поряд з тим в пунктах пропуску виявлено більше 10 тисяч осіб, які намагалися перетнути державний кордон не встановленим порядком за підробленими, чужими чи недійсними документами. Крім того за незаконний перетин кордону було затримано більше 520 нелегальних мігрантів, а майже 2,8 тисяч не пропущено в Україну. Проте останніми роками закріплено позитивну тенденцію щодо зниження міграційних потоків через Україну до держав-членів ЄС. За цей період також затримано товарів та вантажів, які незаконного переміщувались через державний кордон на суму 93,6 мільйона гривень, близько 850 одиниць зброї та 8219 штук боєприпасів, 4 кг вибухових речовин, 52 кг наркотичних речовин та 13 кг психотропних речовин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси