У Криму персонал Державної прикордонної служби України продовжує виконувати свої завдання по охороні державного кордону України

НАЗАД
05 березня 2014 12:12

Прикордонники продовжують стримувати удар російських військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, спецназу та спецслужб, пов’язаний із блокуванн

Прикордонники продовжують стримувати удар російських військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, спецназу та спецслужб, пов’язаний із блокуванням органів та підрозділів охорони кордону України на території АР Крим. Відкриті силові дії озброєних вояків відбулися з метою взяття під їхній контроль управління кордоном. Однак, незважаючи на будь-які провокаційні дії: блокування органів управління, технічних засобів охорони кордону та морально-психологічний тиск, шантаж, погрози, підкуп з боку іноземних силовиків, українські прикордонники продовжують виконувати свої безпосередні обов’язки по охороні державного кордону України. Впродовж всього часу відмічається високий рівень патріотизму та громадянської свідомості, відданості Україні.

Держприкордонслужбі вдалося вивести корабельно-катерний склад Морської охорони на нові місця дислокації. МО продовжує здійснювати охорону територіального моря та виключної (морської) економічної зону України.

Особовий склад Державної прикордонної служби України не залишив кордон, не залишив свої підрозділи та місця несення служби, не склав зброю та не передав систему управління українським кордоном у руки агресивно налаштованих озброєних силовиків іноземних спецслужб та місцевих екстремістів.

Не зважаючи на пошкодження системи зв’язку, вся керівна ланка управління охороною держкордону продовжує функціонувати належним чином, використовуючи тимчасові пункти дислокації.

Не зробивши жодного кроку назад, українські прикордонники рішуче заявляють про свою готовність захищати державний рубіж до останнього.

Більшість персоналу органів та підрозділів охорони кордону, які були блоковані, виявили бажання продовжувати службу та наразі організовано його передислокацію.

Офіцери та військовослужбовці служби за контрактом, які сьогодні несуть службу на території АР Крим, повністю забезпечені всіма необхідними матеріально-технічними засобами, грошове забезпечення вони отримують вчасно і в повному обсязі.

З метою недопущення в’їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру  на території України, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин на східній ділянці кордону, розпочато операцію «Кордон» за участі МВС та СБУ. Резервами Держприкордонслужби, навчальних центрів, мобільними підрозділами додатково виставляються прикордонні наряди та застосовується спецтехніка.

Також Держприкордонслужба у взаємодії з правоохоронцями МВС посилила контроль у контрольованих прикордонних районах.

Прикордонники завжди були і залишаються справжніми патріотами своєї Батьківщини, вірними Українському народові та Присязі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси