У Хмельницькому прикордонників з усієї України навчають роботі із новими терміналами біометричного контролю

НАЗАД
10 червня 2015 12:44

Нещодавно на базі вищого навчального прикордонного закладу завершилися чергові курси підготовки фахівців автоматизованих систем управління.  

Нещодавно на базі вищого навчального прикордонного закладу завершилися чергові курси підготовки фахівців автоматизованих систем управління. Військових навчали роботі з сучасними засобами ідентифікації за допомогою біометричних паспортів, які необхідні для виконання рекомендацій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму з Україною.

Однією з обов’язкових вимог для цього є введення сучасних засобів біометричного контролю. 200 мобільних терміналів уже допомагають українським прикордонникам у роботі на державному кордоні. Запровадження сучасних інформаційних технологій в оперативно-службову діяльність обумовлює необхідність підготовки кваліфікованих кадрів.

Щоб освоїти нові термінали, до Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького приїхали  25 військових з різних прикордонних загонів України. Ця група стала вже другою поспіль, яка пройшла курси на кафедрі зв’язку, автоматизації та захисту інформації академії. Випускники перших курсів уже передають здобуті знання колегам на місцях несення служби. Пройшовши теоретичну і практичну частини десятиденного навчання та успішно склавши іспити, прикордонники   відповідатимуть за увесь комплекс засобів біометричного контролю.

Також до кінця поточного року на базі прикордонної академії  курси підвищення кваліфікації пройдуть ще дві групи військових у кількості 100 осіб.

- Державна прикордонна служба постійно розвивається і  це вимагає відповідної професійної підготовки військових, і для цього у нас в академії створені усі належні умови, - зазначає перший заступник ректора Національної академії Державної прикордонної служби Віталій Веретільник.

Загалом з початку року в Національній академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького на різноманітних курсах перепідготовку пройшли більше 2 тисяч прикордонників. 

  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси