У Херсонській області затримали єгеря, який незаконно наловив 350 кілограмів креветок

НАЗАД
26 серпня 2015 11:46

Учора прикордонники Херсонського загону спільно зі співробітниками СБУ на березі Ягорлицької затоки в районі н.п. Очаківське виявили громадянина України, що, використовуючи маломірний плавзасіб типу &l

Співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління продовжують комплекс заходів по протидії протиправній діяльності як самостійними прикордонними нарядами, так і у взаємодії зі співробітниками СБУ, МВС та представниками інших взаємодіючих органів.

Щоденно силами Херсонського та Бердянського прикордонних загонів здійснюється патрулювання узбережжя як в денний, так і нічний час, під час виходів прикордонних катерів проводяться заходи щодо виявлення правопорушників, огляди маломірних плавзасобів та інших суден, що перебувають у морі, організовано цілодобовий моніторинг за допомогою стаціонарних постів технічного спостереження, проводиться активна робота з місцевим населенням щодо надання можливих місць знаходження браконьєрів, отримується оперативна інформація власними силами та від СБУ. Завдяки проведеним заходам, лише за останній тиждень вдалось виявити у 6 випадках майже 1600 метрів сіток, креветочні ятери, 132 краболовки, якими порушники незаконно виловили майже 400 кілограмів водних живих ресурсів.

Так, учора прикордонники Херсонського загону спільно зі співробітниками СБУ на березі Ягорлицької затоки в районі н.п. Очаківське виявили громадянина України, що, використовуючи маломірний плавзасіб типу «Амур», здійснив незаконний вилов водних живих ресурсів. В ході встановлення обставин правопорушення з’ясувалось, що затриманий громадянин є єгерем Чорноморського біосферного заповідника і на момент затримання вже встиг виловити майже 350 кілограмів креветок (20 мішків). Крім того у плавзасобі виявили мисливську рушницю та 18 набоїв до неї, на які у нього не було документів. Зі слів затриманого, зброю та набої він нібито знайшов.

На громадянина прикордонники склали адмінпротоколи за порушення правил виходу плавзасобу поза пунктом базування та знаходження у контрольованому прикордонному районі без документів. Стосовно інших правопорушень співробітниками СБУ і прокуратури  проводяться оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, що учора прикордонники Херсонського загону відділу «Очаків» на березі Дніпровсько-Бузького лиману також затримали громадянина України, який незаконними знаряддями лову - 240 метровими сітками, наловив понад 40 кілограмів риби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси