У Харкові відбулася нарада щодо питань незаконної міграції серед студентів-іноземців

НАЗАД
20 листопада 2013 14:48

Під час наради були розглянуті питання, повязані з проведенням профілактичних заходів по недопущенню спроб незаконної міграції серед іноземних студентів вищих навчальних закладів країни.  

Учора у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті відбулась нарада по взаємообміну інформацією про відрахованих іноземних студентів та тих, які тривалий час не з’являються у навчальних закладах.

У заході взяли участь керівники Харківського прикордонного загону, представники Державної міграційної служби Харківської області та проректори 27 вищих навчальних закладів міста Харкова, в яких навчаються іноземні студенти.

Під час наради були розглянуті питання, повязані з проведенням профілактичних заходів по недопущенню спроб незаконної міграції серед іноземних студентів вищих навчальних закладів країни.  

Учасники зустрічі домовилися про посилення системних заходів з протидії цьому явищу у всіх напрямках. Особливу увагу приділятимуть студентам-іноземцям, що мають намір навчатися на території України та тій категорії іноземців, які на законних підставах в’їжджають на територію України, однак у подальшому поповнюють ряди незаконних мігрантів.

Також, беручи до уваги постійне збільшення кількості іноземних громадян, які прибувають в Україну для навчання у вітчизняні заклади освіти, в тому числі до вузів Харкова, було прийнято рішення  провести в кожному вузі міста, в якому навчаються іноземці - вихідці з країн ризику, інформаційно-профілактичні заходи.  Головною метою цих заходів є розяснення для іноземців відповідальності за зміну легального статусу перебування в Україні зі студента на нелегального мігранта.

Загалом більшість незаконних мігрантів-студентів, виявлених співробітниками Держприкордонслужби з іншими взаємодіючими органами протягом року,є вихідцями країн Африки та Азії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси