У Душанбе відкрито курс дистанційного навчання з питань забезпечення безпеки кордонів та лідерства

НАЗАД
16 червня 2016 17:17

Нещодавно в м. Душанбе (Таджикистан), на базі Прикордонного коледжу ОБСЄ для керівного складу відбулося відкриття річного дистанційного Курсу навчання з питань забезпечення прикордонної безпеки, управління

Нещодавно в м. Душанбе (Таджикистан), на базі Прикордонного коледжу ОБСЄ для керівного складу відбулося відкриття річного дистанційного Курсу навчання з питань забезпечення прикордонної безпеки, управління кордонами та лідерства (BSMSL).

Курс навчання спільно розроблений та опрацьований Прикордонним коледжем ОБСЄ для керівного складу(BMSC) та Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами(DCAF).

Міжнародний курс навчання з питань безпеки кордонів для керівного складу є річною змішаною навчальною програмою, яка включає дистанційне навчання та виїзні лекції. Програма спрямована на вдосконалення професійних навичок сьогоднішніх та майбутніх офіцерів керівної ланки прикордонних відомств держав-учасниць ОБСЄ та країн-партнерів відповідно до міжнародних стандартів, підвищення рівня знань, обмін досвідом, а також розвиток вмінь і компетенцій аналітичного та концептуального спрямування, які є важливими для процесу управління та прийняття рішень. 

За умовами проведеного конкурсного відбору екзаменаційна комісія Прикордонного коледжу ОБСЄ відібрала 24 учасники з Афганістану, Боснії та Герцеговини, Грузії, Йорданії, Литви, Республіки Молдова, Республіки Польща, Португалії, Таджикистану, Тунісу, а також двох представників Державної прикордонної служби України.

Учасники Курсу протягом року вивчатимуть та проведуть дослідження з найважливіших аспектів обстановки у сфері прикордонної безпеки, видів загроз, принципів та стандартів Концепції ОБСЄ в сфері безпеки кордонів та прикордонного режиму, методів врегулювання конфліктних ситуацій, стратегічного мислення, а також навичок лідерства та управління.

Навчальна програма складатиметься із трьох модулів, кожний з яких поєднуватиме різноманітні методики навчання, а саме: дистанційне навчання під керівництвом викладача, лекції та презентації, обговорення тематики навчання, групові заняття, дискусії, окремі завдання та навчальні поїздки.

По завершенню навчання відбудеться захист курсових робіт, результати яких можна буде імплементувати у сфері забезпечення безпеки кордонів 57 держав-членів ОБСЄ та 11 партнерів по співробітництву. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси