У Держприкордонслужбі вшанували Героїв Небесної Сотні та тих, хто поліг на сході нашої країни

НАЗАД
20 лютого 2016 13:51

Сьогодні в органах та підрозділах Державної прикордонної служби проходять заходи по вшануванню памяті Героїв Небесної Сотні.  

Сьогодні в органах та підрозділах Державної прикордонної служби проходять заходи по вшануванню памяті Героїв Небесної Сотні. Зокрема, в Черкасах біля пам’ятника «Героям Небесної Сотні»  вшанували учасників революції Гідності. На Соборній площі пройшов молебень за всіма загиблими. Усі присутні  засвітили лампадки, хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв та поклали  квіти до пам’ятника «Героям Небесної Сотні».

Керівництво та персонал Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота також взяли участь у заходах.

Цього ж дня відкрили меморіальну частину Галерею Слави міста Черкаси. Саме вона присвячена пам’яті героям, які віддали своє життя за незалежність України та які на сході нашої держави стояли до останнього подиху. У Галереї розміщено фотопортрети та інформація про 21 жителя міста Черкаси, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході нашої країни. Серед них прикордонники Навчального центру Ігор Момот, Віталій Вінніченко, Володимир Гречаний, Микола Зайцев, Павло Лазаренко, Ігор Петрів, Сергій Лифар, Сергій Єпіфанов.

 «З перших днів небезпеки на захист України стали тисячі українських патріотів. І не лише професійні військовослужбовці, прикордонники, а й сотні добровольців, які раніше навіть не тримали справжньої зброї в руках. Ті ряди активно поповнили й жителі нашого міста», - звернувся до присутніх голова Міської ради Анатолій Бондаренко.

 Своїми спогадами про прикордонників Навчального центру, які загинули, поділились майор Богдан Панківський: «Ще два роки тому навіть не вірилось, що війна торкнеться і України. І наші побратими, які віддали своє життя за рідну землю, були справжніми, мужніми та сміливими. Вічна їм шана! Вічна слава тим, хто поліг на Майдані, вічна слава тим, хто віддав своє життя, захищаючи нашу країну на сході!»

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси