У Держприкордонслужбі впроваджується Стратегія розвитку відомства

НАЗАД
15 червня 2015 16:05

Реформування вітчизняного прикордонного відомства в сучасну правоохоронну структуру бере свій початок ще з 2003-го року, коли в дію було введено Концепцію розвитку Державної прикордонної служби України на

Реформування вітчизняного прикордонного відомства в сучасну правоохоронну структуру бере свій початок ще з 2003-го року, коли в дію було введено Концепцію розвитку Державної прикордонної служби України на період до 2015 року. На сьогодні заходи Концепції практично реалізовані.

Сьогодні в рамках реформування сектору безпеки і оборони України з врахуванням попередніх напрацювань та необхідних висновків розроблено проект Стратегії розвитку Державної прикордонної служби України після 2015 року.

Нещодавно на відомчій нараді в Адміністрації Держприкордонслужби України проект Стратегії розвитку Держприкордонслужби розглядався керівництвом прикордонного відомства та начальниками департаментів і управлінь. Зокрема було заслухано пропозиції стосовно даної Стратегії, а саме: порядок її реалізації та шляхи запровадження. Варто відмітити, що у розробці документу брали участь експерти відомства, представники Громадських організацій, ветерани Служби, а також європейські місії EUBAM та EUAM.

Потрібно зазначити, що Стратегія в цілому передбачає розвиток прикордонного відомства в загальній системі реформування сектору безпеки і оборони та визначає стратегічні цілі розвитку, базові принципи, завдання, спрямовані на досягнення зазначених цілей на близьку (до 2017 року) та середню перспективу (до 2020 року). Першочерговими завданнями документ визначає зведення до мінімуму загроз прикордонній безпеці та забезпечення у перспективі готовності держави до охорони майбутніх зовнішніх кордонів Європейського Союзу на сході, півночі та півдні України.

Реалізовуватиметься Стратегія розвитку шляхом реалізації існуючих та розробки нових нормативно-правових актів. Зокрема, мова йде про державну цільову програму «Облаштування та реконструкція державного кордону» на період до 2020 року, План заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, територій, прилеглих до проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, а також План першочергових заходів з облаштування Державного кордону України вздовж морського узбережжя та забезпечення охорони територіального моря України. Окрім того, наразі вже завершено міжвідомче погодження та направлено до КМУ для подання на затвердження Урядом Плану заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами – членами Європейського Союзу – Республікою Польща, Словацькою Республікою, Румунією, Угорщиною та Республікою Молдова.

Після того, як проект Стратегії розвитку Держприкордонслужби буде погоджено, документ у встановленому порядку подадуть на розгляд Кабінету Міністрів України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси