У Держприкордонслужбі роз’яснили особливості проходження прикордоного контролю громадянами, які прямують з АР Крим (ВІДЕО)

НАЗАД
03 листопада 2014 10:42

Сьогодні  в інформаційному агенстві «Укрінформ» відбулась  прес-конференція  з питань здійснення прикордонного оформлення громадян, які прямують з АР Крим на

Сьогодні  в інформаційному агенстві «Укрінформ» відбулась  прес-конференція  з питань здійснення прикордонного оформлення громадян, які прямують з АР Крим на материкову частину України.  Під час  прес-конференції начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби Олександр Жданенко розповів  про те,  який порядок проходження та які документи необхідні для перетину адміністративного кордону з АР Крим, а також проінформував про заходи щодо запобігання протиправній діяльності серед персоналу відомства.

Під час конференції було зазначено, що  для контролю за переміщенням осіб на адміністративній ділянці з АР Крим створено 7 контрольних пунктів, 3 для автомобільного та 4 для залізничного сполучення. У своїй діяльності на даному напрямку співробітники Держприкордонслужби керуються Законами України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», «Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України», «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

В ході розяснення було проінформовано, що іноземці та особи без громадянства, які потрапили на окуповану територію через закриті пункти пропуску, не мають права перетинати адміністративний кордон з тимчасово окупованої території АР Крим на материкову Україну.

Під час прес-конфренції було зазначено, що прикордонним відомством постійно проводяться заходи щодо недопущення проникнення на материкову частину України екстримістськи налаштованих осіб.

Так, за 9 місяців цього року, з моменту провадження функціонування контрольних пунктів співробітниками Держприкордонслужби за результатами контролю другої лінії затримано 12 осіб, причетних до сепаратистської діяльності, а також   виявлено 717 недійсних паспортних документів.

За результатами оглядової роботи припинено 36 спроб протиправної діяльності та виявлено 5 одиниць зброї, майже 1000 одиниць боєприпасів, понад 1,3 кілограмів наркотичної речовини та понад 135 кілограмів прекурсорів.

Відповідаючи на питання представників ЗМІ, Олександр Жданенко зазначив, що Державна прикордонна служба України докладає максимум зусиль задля вирішення проблемних питань, які виникають у громадян під час перетину адміністративного кордону із АР Крим, та активно протидіє протиправній діяльності персоналу відомства.

Під час прес-конференції Олександр Жданенко наголосив, що громадяни, у разі неправомірних дій з боку представників Держприкордонслужби, можуть повідомляти про такі випадки на телефон служби «Довіра» (044) 527-63-63.

Було також зазначено, що за підозрою у хабарництві та скоєнні інших правопорушень персоналом відомства на адмінкордоні з квітня поточного року проведено 196 службових розслідувань, 14 керівників відділів прикордонної служби було відведено від керівництва підрозділами, 5 військовослужбовців – звільнено, 17 – понижено в посаді, ще на 260  військовослужбовців накладено дисциплінарні стягненя. Також за результатами проведення службових розслідувань шість повідомлень було направлено до військових прокуратур та в 1 випадку  внесено дані до єдиного реєстру досудових розслідувань. Державна прикордонна служба і надалі активно протидіятиме будь-яким зловживанням персоналу як на ділянці адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим, так і на інших напрямках.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси