У Держприкордонслужбі продовжуються активні заходи щодо протидії протиправній діяльності на державному кордоні

НАЗАД
19 серпня 2015 14:50

З метою упередження корупційний проявів та інших правопорушень в службовій діяльності лише в Західному регіональному управлінні протягом останніх трьох місяців (з травня 2015 року) було проведено ряд серйо

На виконання доручень Президента України Держприкордонслужба продовжує здійснювати комплекс заходів, направлений на протидію протиправній діяльності на державному кордоні. Ця робота проводиться у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами.  

Одним із напрямків цієї роботи є протидія зловживанням серед персоналу відомства. Зважаючи на вимоги часу, в прикордонному відомстві суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої безпеки Не залежно від посади та звання, у разі виявлення ознак корупційних правопорушень, особи притягуються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Варто зазначити, що після подій, що сталися 11 липня в  Мукачево, прикордонне відомство бере активну участь у засіданнях тимчасово слідчої комісії по розслідуванню зазначеного інциденту. Зокрема, Держприкордонслужба подала усі матеріали, які  цікавили слідчу комісію, а представники відомства неодноразово доповідали на засіданнях про поточний стан справ на проблемних ділянках кордону. 

З метою упередження корупційний проявів та інших правопорушень в службовій діяльності лише в Західному регіональному управлінні протягом останніх трьох місяців (з травня 2015 року) було проведено ряд серйозних кадрових змін, а саме: замінено заступника начальника регіонального управління, трьох керівників прикордонних загонів та  дев’ять  їх заступників. Окрім цього 29 керівників підрозділів органів охорони державного кордону та 21 заступник, а також майже 300 військовослужбовців відділів прикордонної служби були переведені до інших місць несення служби. За результатами службового розбору  42 військовослужбовців було звільнено з лав прикордонного відомства.                                                         

Варто зазначити, що позиція керівництва Служби стосовно протиправних дій за участі персоналу Держприкордонслужби й надалі залишається жорсткою та принциповою. Основний принцип профілактики зловживань: невідворотность покарання за корупційні дії. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси