У Держприкордонслужбі тривають заходи щодо боротьби з корупцією та проводиться роз’яснювальна робота з персоналом

НАЗАД
18 вересня 2015 13:29

Поряд з основними завданнями з охорони державного кордону, у Державній прикордонній службі проводиться принципова, послідовна, жорстка та ефективна боротьба з корупцією.  

Поряд з основними завданнями з охорони державного кордону, у Державній прикордонній службі проводиться принципова, послідовна, жорстка та ефективна боротьба з корупцією. Для профілактики та запобігання протиправних дій серед персоналу проводиться систематичне інформування та роз’яснювальна робота щодо дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності у разі здійснення неправомірних дій співробітниками прикордонного відомства. Адже викорінення таких ганебних явищ як хабарництво, зловживання владою, протекціонізм, порушення інших вимог антикорупційного законодавства, є одним із найголовнішим та першочерговим.

Крім того офіцерами підрозділів внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби постійно проводяться перевірки, в тому числі порядку несення служби, та службові розслідування. За результатами таких перевірок загалом з початку року співробітники внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби передали 103 справи до прокуратури та органів СБУ. Проведено 1801 службове розслідування та перевірка, в результаті чого 29 осіб звільнено з лав Держприкордонслужби України. Внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо 96 кримінальних правопорушень стосовно 113 військовослужбовців Держприкордонслужби співробітниками Держприкордонслужби та спільно з іншими правоохоронними органами.

Крім того системна робота щодо виявлення правопорушень та боротьби з корупцією проводиться у смузі безпеки на лінії зіткнення.

Так, минулої середи перевірка порядку організації та несення служби зміни прикордонних нарядів проводилась у контрольному пункті в’їзду/виїзду «Зайцеве». За результатами стройового огляду, у 4 військовослужбовців виявлено 4 250 гривень, 600, 600 та 400 гривень. Цих військовослужбовців від виконання службових завдань усунуто. По даному факту начальником Східного регіонального управління призначено службове розслідування.

Всього з початку року на лінії зіткнення за результатами перевірок понад 200 осіб персоналу притягнено до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, 4 - звільнено. Внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо кримінальних правопорушень стосовно 15 військовослужбовців Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси