У Державній прикордонній службі України підбили підсумки діяльності за 9 місяців

НАЗАД
10 жовтня 2013 16:30

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася колегія, на якій були підбиті підсумки оперативно-службової діяльності відомства за 9 місяців цього року.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася колегія, на якій були підбиті підсумки оперативно-службової діяльності відомства за 9 місяців цього року.

У засіданні взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, керівники структурних підрозділів Адміністрації Держприкордонслужби, начальники регіональних управлінь, навчальних закладів та представники Міністерства внутрішніх справ України.

Свій виступ Микола Литвин розпочав з надзвичайної події, яка трапилася 4 жовтня в міжнародному пункті пропуску «Бачівськ» Сумського прикордонного загону. Він наголосив, що зміна прикордонних нарядів, особовий склад пункту пропуску продемонстрували високу професійність, злагодженість та вмілі дії під час надзвичайної події. Військовослужбовці проявили пильність, мужність і самовідданість справі та діяли на межі самопожертви. Крім того, старший прапорщик Микола Усок та старшина Руслан Божок будуть представлені до державних нагород, а особовий склад зміни буде заохочений.

У ході подальшого засідання колегії наголошувалося, що Державна прикордонна служба України протягом дев’яти місяців 2013 року продовжила виконання завдань щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, які визначені законами, Президентом та Урядом України. Зокрема вжито заходів з удосконалення системи управління кордоном, впровадження новаційних підходів організації служби, розвитку технічної складової, виконання завдань, визначених Концепціями розвитку відомства, прикордонного контролю, морської охорони тощо.

Загалом Державною прикордонною службою України забезпечено якісний пропуск громадян при сталій тенденції зростання пасажиро-транспортного потоку. У період туристичного сезону зафіксовано найбільший показник пропускних операцій за добу, це майже півмільйона громадян та 90 тисяч транспортних засобів. Цьому сприяли запроваджені новації, особливо системи попереднього інформування. За допомогою даної системи оброблено інформацію стосовно 170 тисяч пасажирів повітряних суден. У 2013 році цю практику поширено й на автомобільний напрямок. На сьогодні система діє у 31 пункті пропуску. Також 90% пасажирів, які прибували через аеропорти для участі у масштабних заходах оформлялися на борту літака або біля його трапу. Крім того в односторонньому порядку поширено практику оформлення поїздів у пункті контролю «Київ-пасажирський» та за рахунок проведення контролю під час руху поїзда «Київ – Санкт-Петербург» скорочено майже на годину час його перебування в дорозі.

Протягом звітного періоду забезпечено охорону в територіальному морі та на річковій ділянці. Так, за цей період було оглянуто понад 500 суден, затримано 136 суден, накладено штрафів на суму 19,1 тисяч гривень та відшкодовано збитків на суму 322,1 тисяч гривень. Також проведено заходи з оснащення технічними засобами відділів спеціальних дій на воді та підготовки персоналу до виконання завдань у різних умовах обстановки.

Загалом за 9 місяців цього року персоналом Державної прикордонної служби України було оформлено майже 77 мільйонів осіб та 16,5 мільйонів транспортних засобів. Поряд з тим припинено використання 283 підроблених документів, 109 чужих та 11,5 тисяч не дійсних. Крім того затримано 1317 нелегальних мігрантів, з яких 678 за незаконне перетинання кордону, а 613 за порушення правил перебування. В пропуску через кордон відмовлено 3428 потенційним нелегальним мігрантам. Також на кордоні виявлено та вилучено 940 одиниць зброї, 9,4 тисяч штук боєприпасів, майже 4 кілограми вибухових речовин, 57,7 кілограмів наркотичних речовин та товарів на суму 105,47 мільйонів гривень. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси