У Державній прикордонній службі впроваджуються новітні системи авіації та навігації

НАЗАД
16 червня 2016 09:09

У Державній прикордонній службі активно ведеться робота щодо удосконалення навігаційних систем літальних апаратів та запровадження новітніх технологій у сфері охорони державного кордону.  &nbs

 У Державній прикордонній службі активно ведеться робота щодо удосконалення навігаційних систем літальних апаратів та запровадження новітніх технологій у сфері охорони державного кордону. Також постійно проводяться заходи з метою підвищення практичних навичок льотного складу авіації Держприкордонслужби.

Так, учора на Харківщині було проведено навчально-тренувальні польоти за участі персоналу відомства на патрульних літаках «Даймонд», якими оснащені авіаційні частини Держприкордонслужби. А на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, що на Черкащині, розпочалися льотні випробування безпілотних авіаційних комплексів короткої тривалості польоту. Свої продукти у якості  таких комплексів на практиці продемонструють декілька фірм-виробників. Під час тестування прикордонники перевіряють технічні характеристики цих безпілотних комплексів щодо можливості їх застосування в охороні державного кордону.

Також у співпраці авіації Держприкордонслужби, Державного науково-випробувального центру ЗСУ та авіаремонтного підприємства «Авіакон»  проведені випробування багатофункціональної радіонавігаційної системи.   Заходи проводились в рамках нормативного регулювання  державної авіації України щодо оснащення вертольотів Ми-8 сучасною радіонавігаційною системою.

Варто зазначити, що цією системою оснащено низку вертольотів Держприкордонслужби.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси