У Чорному морі прикордонні катери затримали порушників на швидкісному човні

НАЗАД
22 вересня 2015 11:10

Учора на Одещині прикордонники, які несли службу на посту технічного спостереження, зафіксували несанкціонований вихід невідомого моторного човна з порту

Учора на Одещині прикордонники, які несли службу на посту технічного спостереження, зафіксували несанкціонований вихід невідомого моторного човна з порту «Іллічівськ». Ціль прямувала у відкрите море із швидкістю 26 вузлів (близько 50 км/год.).

Негайно були підняті чергові сили Морської охорони. Фахівці штурманської справи оперативно розрахували ймовірні напрямки руху порушника. Оскільки човен продемонстрував немалу швидкість, на його пошуки з порту «Іллічівськ» висунувся швидкісний малий катер Морської охорони UMS-1000. Ще один UMS-1000 вийшов з порту Одеси й зайняв відсічну позицію на одному з вірогідних шляхів прямування човна-втікача. Тим часом, малий катер Морської охорони «Калкан» вирушив з порто-пункту «Бугаз» на розраховану позицію, та звів нанівець несанкціоновані «мандри» любителів екстриму.

Оскільки оксамитовий сезон в Одеському регіоні дозволяє продовжувати відпочинок на морі, у взятому катерами під контроль секторі опинилось близько 40 плавзасобів, що ускладнило пошук. Однак, ретельна перевірка та спостереження моряків-прикордонників дали результат – човен-порушник був виявлений за 2-мильною зоною. В ньому перебувало 2 громадян України.

Відпочинок порушникам довелося завершити та у супроводі катера Морської охорони прямувати до причалу виходу, де капітана плавзасобу притягнено до адміністративної відповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси