У 2016 році зросла кількість незаконного переміщення автомобілів

НАЗАД
13 червня 2016 11:54

У 2016 році відмічається активізація протиправної діяльності щодо незаконного переміщення автотранспорту через державний кордон.

 

У 2016 році відмічається активізація протиправної діяльності щодо незаконного переміщення автотранспорту через державний кордон.

Загальна кількість виявленого та вилученого автотранспорту з підробленими, несправними документами, а також номери агрегатів яких не відповідають записам у реєстраційних документах зросла на 37%. Так, з початку 2016 року прикордонники виявили 164 таких автомобілі, а у 2015 році за аналогічний період – 120. Така тенденція спостерігається й на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією АР Крим, де кількість виявленого та вилученого автотранспорту збільшилася у 7 разів (у 2016 році – 35, у 2015 році – 5).

Основними способами незаконного переміщення автотранспорту є використання дійсного доручення оформленого (виданого) на материковій частині України без присутності власника автомобіля, дійсних доручень бланки яких зареєстровані у «Єдиному реєстрі довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку» на інший юридичний акт, дійсних бланків доручень, які не зареєстровані у «Єдиному реєстрі довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку», доручень виданих «нотаріусами», які не зареєстровані в «Єдиному реєстрі нотаріусів», підроблених бланків доручень на право керування транспортними засобами та підроблених свідоцтв про їх реєстрацію та «недійсних/перебитих» номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів.

У рамках загальної системи профілювання ризиків Держприкордонслужбою здійснюються превентивні заходи щодо протидії незаконному ввезенню автотранспорту з тимчасово окупованої території  АР Крим.  Як результат, на сьогоднішній день виявлено та не допущено ввезення на материкову частину України 104 автомобілі, з них 76 – за підробленими дорученнями на право керування транспортними засобами, 28 – з невідповідністю реєстраційних документів VIN-коду автомобіля. До взаємодіючих правоохоронних органів України направлено 95 повідомлень про виявлення кримінальних правопорушень з вказаної проблематики.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси