Warrior Games: Прикордонник Дмитро Чабаненко приніс два «золота» в скарбничку української збірної

НАЗАД
26 серпня 2022 11:17

На Іграх Воїнів (Warrior Games) в Орландо (США) українська збірна продовжує демонструвати високі результати

Учора офіцер прикордонник Дмитро Чабаненко приніс в скарбничку збірної одразу два «золота». Дмитро переміг у забігах на 1500 та 800 метрів. У 2016-2017 роках Дмитро служив у Луганському прикордонному загоні, тоді ще в зоні АТО. Там під час обстрілу позицій українських прикордонників, військовослужбовець отримав травму стопи. Оскільки спортом Дмитро займався ще з курсантських років, після лікування та реабілітації продовжив тренування з бойового самбо, паверліфтингу та легкої атлетики. Фізична активність допомагала офіцеру реабілітуватися від бойової травми. Своїм прикладом Дмитро заохочував до спорту інших ветеранів, військовослужбовців, у тому числі майбутніх офіцерів-прикордонників. 

Нагадаємо, Warrior Games (Ігри Воїнів) - це змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення або хвороби під час виконання бойових завдань. Українська збірна вперше бере участь у цих змаганнях, демонструючи високі результати, в тому числі завдяки військовослужбовцям та ветеранам Держприкордонслужби.

Загалом станом на 26 серпня у медальній скарбничці збірної команди України на Іграх Воїнів в американському Орландо вже 57 медалей.

Вітаємо наших спортсменів з новими перемогами! Пишаємося та вболіваємо за вас, наші нескорені!

Проте перемога у цих змаганнях – не головне, адже кожен їх учасник – уже переможець. Кожен з них є прикладом того, що після тяжких поранень та травм військовослужбовець може повернутися до повноцінного життя і навіть ставити рекорди, про які раніше не замислювався.

Участь збірної команди України та національної делегації України у міжнародних спортивних змаганнях Ігри Воїнів в Орландо стала можлива завдяки cпільній взаємодії Мінветеранів з міністерствами та відомствами, а також безпрецедентній підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема, Crown Agents Україна та Трастовому Фонду НАТО з медичної реабілітації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси