Втратив дім, проте не віру в Перемогу

НАЗАД
05 квiтня 2024 12:00

Курсант Національної академії Держприкордонслужби України Максим родом з Горлівки, що на Донеччині.

У 2014, коли він ще був підлітком, його родині довелося вперше покинути рідний дім. Місто було окуповане, виїхати було непросто, особливо з двома неповнолітніми дітьми (молодша сестра Максима взагалі була немовлям на той час), проте жити під ворожим прапором було неможливо. Родина Максима оселилася в Бахмуті. Там хлопець навчався, займався спортом, мав досягнення у дзюдо та самбо, входив до Збірної України: «Все своє спортивне життя я присвятив Україні й дуже пишаюсь, що на честь моїх перемог підіймався наш синьо-жовтий прапор та звучав український гімн», – каже прикордонник. Також Максим мав активну громадську позицію: був головою студентського самоврядування та молодіжним депутатом у міській раді Бахмута.

А у лютому 2022 року Максим втратив свій дім вдруге... Згадує, що якраз 24 лютого мав брати участь у змаганнях: «У той день я рано прокинувся. З нашого балкона добре видно місто Попасна і я побачив, що там вибухи. А потім подивився новини...».  За деякий час родина Максима переїхала до Дніпра. Пізніше хлопець побачив в мережі відео, на якому видно, що багатоповерховий будинок, в якому він жив у Бахмуті з батьками та сестричкою, зруйнований вщент.

Сьогодні Максим – курсант другого курсу факультету правоохоронної діяльності Національної академії, адже впевнено обрав шлях захищати кордон рідної країни. Хлопець добре вчиться та продовжує займатися спортом. «Поєднувати спорт, навчання та особисте життя не просто, проте завдяки розумінню та підтримці моїх командирів, мені вдається балансувати», –  каже Максим.

Влітку 2023 року він став бронзовим призером Кубка Європи з дзюдо та мав їхати на Чемпіонат світу, проте через участь росіян, українські спортсмени принципово проігнорували змагання.  Восени минулого року Максим став другим на Чемпіонаті світу з універсального бою та виконав розряд майстра спорту міжнародного класу.

Курсант впевнений, що спорт відкриває широкі медійні можливості, а отже дозволяє через перемоги українців розказати всьому світу про нашу країну, про те, які сильні, незламні, талановиті люди тут живуть. Максим всім серцем вірить у Перемогу України, готовий робити свій вклад на шляху до неї. Мріє, що колись Україна поверне всі окуповані території й туди повернеться мирне, щасливе життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси