Вступна кампанія до прикордонного вишу триває

НАЗАД
12 липня 2023 16:07

Завершилися заходи відбору на навчання для здобуття бакалаврського рівня вищої освіти за схемою підготовки «курсант» до Національної академії Держприкордонслужби України.

Як і під час торішньої вступної кампанії, війна тільки додала мотивації молоді – чимало вчорашніх школярів вирішили обрати шлях захисника українських кордонів та здобувати освіту у вищому військовому навчальному закладі.    

Впродовж тижня військовослужбовці відомства, випускники військових ліцеїв та загальноосвітніх шкіл проходили комплекс випробувань, аби зайняти належне місце у рейтинговій таблиці та стати курсантом  прикордонного вишу. Більшість вступників проходили відбір за результатами національного мультипредметного тесту, окремі категорії складали співбесіду в форматі комп’ютерного тестування. Також всі вступники проходили остаточний медичний огляд та професійно-психологічний відбір. А прикінцевим етапом конкурсу стала перевірка фізичної підготовленості вступників, що включала по три нормативи як для хлопців, так і для дівчат.

Цього року кандидати могли взяти участь у п’яти конкурсах з семи запропонованих конкурсних пропозицій. Найбільшу цікавість у молоді викликали спеціальності «Безпека державного кордону» та «Правоохоронна діяльність», чимало було охочих навчатися за «вузькопрофільними» спеціальностями «Електронні комунікації та радіотехніка» та «Психологія». Традиційно сталим був конкурс серед майбутніх філологів та «технарів», а неочікувано цікавим видався «ажіотажний» запит вступників на навчання за освітньо-професійною програмою «Організація діяльності кінологічних підрозділів ДПСУ».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси