Вшанували памʼять Героя-прикордонника підполковника Сергія Лакея

НАЗАД
21 червня 2024 09:00

У Дунаївцях, що на Хмельниччині, відбувся вечір памʼяті, присвячений Герою-прикордоннику підполковнику Сергію Лакею, який у 2022 році загинув під час виконання бойових завдань на Донеччині.

19 червня цього року, Герою мало б виповнитися 37 років.

Аби вшанувати світлу пам’ять Сергія Лакея, біля могили офіцера зібралися рідні, друзі, побратими, керівництво громади та небайдужі містяни. Капелан Національної академії Держприкордонслужби України отець Діонісій провів поминальний молебень. Рідні та побратими згадували якою доброю та світлою людиною був Сергій за життя, завжди приходив на допомогу, був щирим патріотом України.

«Я знав Сергія особисто. Він був відважним воїном, справжнім офіцером, вчинки якого говорять самі за себе», – згадує заступник начальника Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби бригадний генерал Іван Васильчук.

Також прикордонники та близькі Сергія поклали квіти на Алеї Героїв міста та до меморіальної дошки, яка встановлена на фасаді ліцею, де навчався офіцер. У приміщенні ліцею для гостей заходу була представлена виставка світлин, нагород та особистих речей Героя. Також присутні переглянути фільм про життя та бойовий шлях Сергія Лакея.

На завершення заходу рідні Героя подарували гостям свічки в знак пам'яті про полеглого воїна.

Нагадаємо, що під час повномасштабного вторгнення підполковник Сергій Лакей проходив службу в Луганському прикордонному загоні. Прикордонник не вагаючись став на захист рідної країни, виконуючи бойові завдання практично «на нулі».

9 березня 2022 року, після бою у населеному пункті Терни, Краматорського району Донецької області, з прикордонником було втрачено зв'язок. Після деокупації населеного пункту було підтверджено загибель Сергія в тому запеклому бою.

З великою вдячністю та сумом у серці ми завжди пам’ятатимемо подвиг підполковника Сергія Лакея, який є прикладом справжньої мужності та героїзму для всіх українців. Вічна пам’ять і слава Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси