Вшановуємо воїнів-прикордонників, які загинули під Зеленопіллям та Довжанським

НАЗАД
11 липня 2023 12:18

​Дев’ятий рік поспіль ми вшановуємо пам'ять полеглих бойових побратимів, що віддали свої життя за вільне та незалежне майбутнє України.

11 липня 2014 року о 4:00 росія завдала ракетного удару по табору українських військових в районі населеного пункту Зеленопілля.

Це був перший масований відкритий обстріл з території росії, який знищив легенду про «іхтамнєт» і став прямим доказом того, що рф не тільки підтримувала сепаратистські бандугруповання, а й сама коїла злочини.

Під шквальним вогнем «Градів» та мінометів загинув легендарний прикордонник полковник (посмертно генерал-майор) Ігор Момот. Того дня разом зі своїм командиром героїчно загинули прикордонники Дмитро Сирбу, Вільгельм Штольцель, Павло Лазаренко, Олег Глущак.

А за 25 кілометрів від Зеленопілля – під Довжанським, загинули ще два прикордонники  - сержант Василь Поляков та старший сержант Анатолій Луцко.  

Прикордонники йшли на допомогу військовослужбовцям ЗСУ, та, на жаль, самі загинули.

Наступного дня, у день Святих апостолів Петра і Павла, не повернувся з виконання бойового завдання наш побратим майор Ігор Петрів.

11 та 12 липня назавжди залишаться чорними днями для Державної прикордонної служби України.

Вічна пам'ять полеглим Героям!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси