Вшановуємо пам’ять мужніх синів України - прикордонників Артема Гуртового та Миколи Жеребила

НАЗАД
11 травня 2024 09:00

Побратими, Захисники України старші сержанти Артем Гуртовий та Микола Жеребило загинули 10 травня 2022 року у результаті ворожого ракетно-бомбового удару по місцю дислокації підрозділу в районі Тополівки, що на Луганщині

Російське вторгнення в Україну Героїв застало під час виконання завдань з охорони державного кордону у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Держприкордонслужби. Артем і Микола обіймали посади зв’язківця.

У перших боях прикордонники дали гідну відсіч противнику на околицях міста Старобільськ Луганської області. Перебуваючи під інтенсивними ворожими обстрілами з мінометів різного калібру та танків мужньо та героїчно стримували наступ переважаючих сил противника біля Кремінної, Рубіжного Луганської та Лиману Донецької області. З метою забезпечення безперебійної та стійкої системи управління Артем та Микола, бувши зв’язківцями, неодноразово, ризикуючи власним життям, під обстрілами переміщувались між позиціями для забезпечення та налагодження зв’язку.

У полеглого воїна-прикордонника Артема Гуртового залишилися дружина Дар’я та дві донечки Мирослава та Емілія.

Без чоловіка і батька також лишилися дружина Миколи Жеребило – Марина та син Максим.

Воїни-прикордонники посмертно нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На честь Героїв перейменовано вулиці у Старобільській громаді Луганської області.

Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в нашій пам’яті.

Світлий та добрий спомин про Артема і Миколу назавжди залишиться в наших серцях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси