Вшановуємо пам'ять Героя України Вячеслава Семенова

НАЗАД
17 лютого 2024 12:23

Минуло дев’ять років відтоді, як у розпал боїв під Дебальцевим загинув мужній воїн, вірний син української землі старший лейтенант Вячеслав Семенов. Він був одним із найкращих і найхоробріших людей України.

Вячеслав Семенов – Герой України, який до останнього боронив блокпост «Балу», що на перехресті доріг поблизу населеного пункту Фащівка. Попри серйозну чисельну перевагу жорстокого й підступного ворога та несприятливу тактичну обстановку, воїни-захисники зуміли не просто вийти з дуже скрутної ситуації, а зламали наступальний дух російських окупантів.

Вячеслав віддавав себе повністю виконанню бойових завдань, при цьому робив усе для збереження життя підлеглих. Та, на жаль, доля була безжальною, 17 лютого 2015 року Вячеслав отримав важке осколкове поранення внаслідок розриву снаряда, випущеного фактично впритул ворожим танком. Незважаючи на смертельне поранення, продовжував керувати підрозділом та зміг організувати оборону таким чином, що дозволило не допустити обходу позицій бойовиками. Стікаючи кров’ю, Вячеслав вів нерівний бій з ворогом. Усі його підлеглі повернулися живими, але за це офіцер заплатив найдорожчим – своїм життям.

Сьогодні його підлеглі та побратими – Олег Венгер, Олександр Степаницький, Олег Вінницький та Віталій Тининика, пройшовши пекло боїв 2015 року, продовжують захищати Україну. Вони у різних підрозділах та на різних напрямках бойових дій, але ціль у них одна – Перемога.

Для побратимів Вячеслав є взірецем командира, який до останнього підтримував, організовував та опікувався підлеглими, його бойовий дух вражав стійкістю і мужністю. Його подвиг і сьогодні є прикладом для захисників, які дають гідну відсіч російському агресору.

Вячеслав Семенов став першим прикордонником, якому Указом Президента присвоєне звання Героя України, посмертно. Також Могилів-Подільському прикордонному загону присвоєно ім’я загиблого побратима.

Пам’ять про Вячеслава Семенова та всіх загиблих Захисників завжди у наших серцях. Їхня відвага та патріотизм продовжує серцебиття країни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси