Всеукраїнський вишкіл «Джура-прикордонник» стартував на славетній козацькій землі Черкащини

НАЗАД
21 липня 2017 11:41

У Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота, що в Оршанці Черкаської області, стартувала програма Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник».

У Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота, що в Оршанці Черкаської області, стартувала програма Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник». Для участі у вишкільно-виховних заходах до навчального центру прибули понад три сотні школярів зі всіх прикордонних районів України.

Упродовж 10 днів табір житиме за чітким графіком, який передбачає ранкові та вечірні кола (зібрання), руханки (зарядки), екскурсії, семінари для вчителів та вікторини для учнів, а ще – літературні вечори, концерти та багато інших цікавих заходів. Але найважливішим і, мабуть, найцікавішим елементом програми стануть прикордонні вишколи. Зокрема юні джури вивчатимуть слідопитство, долатимуть смугу перешкод, братимуть участь у змаганні «рятівник», яке навчить їх основ долікарської допомоги та рятувальних робіт.

Підготовка такої цікавої та насиченої програми стала можливою завдяки тісній співпраці Державної прикордонної служби України з міністерствами молоді та спорту, освіти і науки, а також громадськими організаціями.

Унікальність вишколу «Джура-прикордонник» полягає в тому, що вперше за роки незалежності закладається фундаментальна і раціональна система національно-патріотичного і військово-патріотичного виховання у прикордонних районах, що зміцнить національну безпеку, сприятиме популяризації прикордонного відомства у суспільстві, вихованню патріотів та формуванню високих моральних цінностей у молоді на прикладі кращих бойових традицій охоронців кордону Української держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси