Євродепутати ознайомилися зі службою прикордонних підрозділів у зоні АТО

НАЗАД
10 липня 2017 12:03

У рамках робочої поїздки до зони антитерористичної операції депутати Європейського Парламенту Даріуш Росаті та Міхаель Галер, а також народні депутати України Марія Іонова, Ірина Фріз та Микола Княжицький побували з робочим візитом у Маріупольському загон

У рамках робочої поїздки до зони антитерористичної операції депутати Європейського Парламенту Даріуш Росаті та Міхаель Галер, а також народні депутати України Марія Іонова, Ірина Фріз та Микола Княжицький побували з робочим візитом у Маріупольському загоні морської охорони.

Разом з персоналом ЗМО Європарламентарі вшанували пам’ять морських прикордонників – командира катера старшого лейтенанта Дениса Пєтухова та сигнальника матроса Богдана Тіщенка, які загинули 31 серпня 2014 року біля селища Безіменне на катері «BG-119» під час виконання бойового завдання з охорони державного кордону України. На знак пам’яті та поваги присутні поклали квіти біля пам’ятника у Приморському парку та хвилиною мовчання вшанували героїв.

Представники ЄП також ознайомились з роботою особового складу відділу спеціальних дій на воді, зразками озброєння й техніки в одному з підрозділів ЗМО та здійснили вихід у море на прикордонних катерах, аби на власні очі побачити морську ділянку державного рубежу.

«Гарна екіпіровка, сучасне озброєння. Якщо хтось каже, що нічого не змінюється в секторі безпеки та оборони – не вірте. На всіх майданчиках представники НАТО зазначають, що наші військові роблять неймовірні речі», – прокоментувала візит на своїй сторінці у мережі Фейсбук народний депутат Ірина Фріз.

Окрім того, у ході поїздки Голова Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС Даріуш Росаті разом зі своїми колегами вивчили ситуацію у контрольних пунктах в’їзду/виїзду, зокрема на КПВВ «Новотроїцьке».

Загалом гнітюче враження на європейських високопосадовців справило Широкине з його зруйнованими будинками та інфраструктурою. Водночас вони відзначили, що, на жаль, у Західній Європі ще нерідко можна зустріти романтично налаштованих прибічників Росії.   

Цей візит є проявом підтримки і солідарності, а також допомоги у пошуку рішення. «Однак рішення мають бути мирними, ми маємо адекватно і без ілюзій сприймати Росію. Крім цього, Європа має проявляти свою відданість і прихильність Україні, допомагаючи реконструювати пошкоджені регіони», – процитувала слова європолітиків Ірина Фріз.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси