Впродовж жовтня прикордонники припинили 56 спроб надання неправомірної вигоди

НАЗАД
03 листопада 2021 10:57

Підкупити охоронців кордону намагались 21 іноземець та 35 співвітчизників. Загальна сума запропонованих коштів склала більше 40 тисяч гривень.

В переважній більшості громадяни пропонували хабарі через не належно оформлені документи, серед яких і відсутність негативного тесту на COVID-19, або сертифікату про вакцинацію, поліса страхування, або, щоб прикордонники не інформували правоохоронні органи про виявлене правопорушення, що пов’язані з порушенням перевезення пасажирів та товарів через лінію розмежування тощо.

Від хабарів прикордонники відмовлялись, вживали необхідних заходів щодо документування фактів спроб підкупу з повідомленнями про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) співробітників Нацполіції.

Водночас протягом минулого місяця у двох випадках військовослужбовцям Чернівецького та Львівського прикордонних загонів відповідними уповноваженими органами було оголошено підозри у вчиненні корупційних правопорушень, відповідальність за які передбачена ст. 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Державна прикордонна служба України вкотре нагадує, що пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, а також прийняття такої обіцянки, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою є правопорушенням, за яке законом передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси