Впродовж січня прикордонники припинили 45 спроб надання неправомірної вигоди

НАЗАД
03 лютого 2022 09:01

Запропонувати охоронцям кордону понад 97 тисяч гривень у національній та іноземній валюті намагались 25 іноземців та 20 співвітчизників.

В усіх випадках військовослужбовці категорично відмовились від запропонованих коштів, вжили необхідних заходів щодо документування  фактів спроб підкупу та здійснили відповідне інформування співробітників Нацполіції.

Один із випадків спроби підкупу стався у контрольному пункті в'їзду-виїзду «Новотроїцьке».  Наш співвітчизник, прямуючи на тимчасово окуповану територію України, за сприяння у безперешкодному пропуску через лінію розмежування, запропонував правоохоронцю  неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень. У міжнародному аеропорту «Бориспіль»  іноземець намагався підкупити прикордонника, переконуючи його переглянути прийняте відносно нього рішення про непропуск в Україну. Він запропонував 700 доларів США, проте охоронець кордону не погодився на таку пропозицію.

Водночас протягом минулого місяця у 2-х випадках військовослужбовцям Чопського прикордонного загону відповідними уповноваженими органами було оголошено підозри у вчиненні корупційних правопорушень, відповідальність за які передбачена ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Управління запобігання та виявлення корупції нагадує, що пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, а також прийняття такої обіцянки, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою є правопорушенням, за яке законом передбачено кримінальну відповідальність

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси