Впродовж доби українські, словацькі, румунські та молдовські прикордонники разом у 3 випадках затримували 4 порушників кордону

НАЗАД
09 лютого 2016 13:03

Тісна взаємодія співробітників Державної прикордонної служби України із правоохоронними органами Європейських країн, що межують з нашою державою, сприяє п

Тісна взаємодія співробітників Державної прикордонної служби України із правоохоронними органами Європейських країн, що межують з нашою державою, сприяє підвищенню ефективності протидії злочинній діяльності, а постійний обмін інформацією дозволяє оперативно реагувати на ситуацію та своєчасно вживати превентивних заходів.

Прикладами такої взаємодії є кілька випадків результативної співпраці прикордонних відомств суміжних країн впродовж поточної доби.

Так, завдяки інформації, що надійшла від прикордонників Словаччини, охоронці кордону затримали порушника на ділянці відділу «Великий Березний» Чопського загону. Правоохоронці сусідньої країни повідомили прикордонників про те, що їхні камери спостереження зафіксували правопорушника, який прямує в бік українського кордону. В результаті за деякий час на вказаному напрямку дійсно було виявлено невідому особу яка, побачивши прикордонників, намагалася втекти назад до Словаччини. Прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору. Документів, які посвідчують особу, у затриманого чоловіка при собі не було. З його слів стало відомо, що він є громадянином Росії.  Відносно даного громадянина складено протоколи про адміністративні правопорушення, а його затримано до встановлення особи. 

Ще одним прикладом співпраці, цього разу, з румунськими прикордонниками, є операція по затриманню контрабандистів, які переміщували тютюнові вироби. Помітивши гумовий човен та 12 пакунків сигарет навпроти ділянки відповідальності відділу «Тячів» Мукачівського загону, прикордонники Румунії передали інформацію українським прикордонниками. В результаті пошукових дій з українського боку виявлено доріжку слідів через кордон та зворотно і затримано двох місцевих жителів в мокрому одязі, які намагалися втекти в тил України. Після складання на порушників процесуальних документів, їх справи направили до суду.

Ще одного порушника, за інформацією українських прикордонників, затримали молдовські правоохоронці. Особу, яка рухалася вздовж залізничної колії у напрямку Джурджулешт (МД), українські прикордонники виявили за допомогою технічних засобів. Вже за півгодини молдовські прикордонники затримали, зі слів, громадянку України, яка не мала при собі жодних документів та все ж намагалася потрапити до сусідньої країни.

Нагадаємо, що нещодавно українські  та польські прикордонники в рамках взаємодії  викрили канал транспортування викрадених автівок. Під час міжнародної операції на українсько-польському кордоні, у результаті отриманої від українських прикордонників оперативної інформації про одного з викрадачів автівок та за сумісництвом організатора каналу, польські колеги затримали в пункті пропуску «Медика» 42-річного громадянина Угорщини. На сьогоднішній день йому оголошено обвинувачення у викраденні трьох автомобілів«Toyota Land Cruiser» у м. Варшаві.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси