«Воюю за майбутнє України» - прикордонник на псевдо Коп

НАЗАД
13 грудня 2023 18:06

Ще бувши курсантом вишу Олександр остаточно вирішив, що поєднає своє життя із військовою службою.

У 2020 році він підписав перший контракт та приєднався до лав прикордонників. Спершу юнак проходив службу на Львівщині, а вже за декілька місяців попросився в АТО. Тоді Коп потрапив у Маріуполь, де відслужив більш як рік.

Коли росія прийшла з війною на територію України, не маючи жодних сумнівів, Коп вирішив стати на захист Батьківщини. У 2022 Олександр разом із побратимами утримували оборонні позиції та стримували ворога в районі населеного пункту Богородичне Донецької області. Бійці помітили на суміжній стороні через річку Сіверський Донець групу озброєних осіб, які намагалися організувати форсування річки. Аби зупинити ворога прикордонники рішуче вступили в бій з противником. На допомогу вирушила група розвідки, до якої входив старший сержант Олександр Копровський. Прибувши на вогневу позицію підкріплення спільно зі своїми побратимами дали гідну відсіч загарбникам. Після півторагодинного бою ворог відступив, а ворожа диверсійно - розвідувальна група не змогла прорватись на стратегічно важливому напрямку.

«Ворог – безжальний, але й і ми давали гідну відсіч. Захисники України – це мужні воїни, які мотивують й підтримують один одного. Але коли ти втрачаєш побратима, ти наче втрачаєш маленьку частинку себе», - ділиться роздумами Олександр. 

У квітні 2023 року Коп вдруге вирушив на схід, цього разу на Бахмутський напрямок. Багаторазово Олександр здійснював розвідувальні польоти чим забезпечував чітке керівництво бойовими діями та збереження особового складу. Завдяки майстерній аеророзвідці прикордонники спільно з Силами Оборони країни наносили точні ураження по живій силі противника та ворожим складам. 

Найбільше 22-річний захисник мріє про Перемогу, а ще надолужити розлуку з рідними, адже від початку повномасштабного вторгнення рідних бачив дуже мало. Вдома Олександра чекають батьки, брат сестра та кохана дівчина, які неймовірно підтримують та надихають прикордонника.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі старшого сержанта Олександра Копровського нагороджено медалями «Захиснику Вітчизни» та «За військову службу Україні».

Пишаємось! Дякуємо!  ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси