Вовк – завдання виконає та людей вбереже

НАЗАД
08 листопада 2022 14:47

Вовк – досвідчений офіцер-прикордонник, який з перших днів сповна відчув, що таке російська агресія проти України.

У 2014 році, коли путінські іхтамнєти почали операцію із захоплення українських територій у Криму, Вовк був серед тих прикордонників, які серед перших почали формувати оборону між півостровом і материковою частиною України. Тривалий час офіцер організовував службу на адмінмежі з тимчасово окупованою територією. На цій ділянці він зустрів і повномасштабне вторгнення рашистів.

Вдосвіта 24 лютого підрозділ Вовка піддався масованому обстрілу. Рашисти накрили позиції прикордонників вогнем з реактивної артилерії та мінометів. Під час цього обстрілу вціліло лише чотири з одинадцяти наявних одиниць військової техніки. Після влучання в бронетранспортер прикордонників, на жаль, загинув один з підлеглих Вовка. Та решту особового складу підрозділу офіцер все ж зміг вберегти і врятувати. Добре знання місцевості дозволило йому польовими стежками вивести підлеглий особовий склад з-під обстрілів. Коли колони бойової техніки ворога під прикриттям авіації займали головні магістралі з Кримського півострова, весь підрозділ Вовка зумів на автівках з цивільними номерами повз бойову техніку загарбників вийти до своїх та доєднатися до Сил оборони.

Сьогодні офіцер продовжує нести службу в одному з підрозділів, який боронить Україну на південному напрямку. Він переконаний, що ми обов’язково переможемо, бо боремось за свою землю, за своїх людей, за можливість самим обирати своє майбутнє. У цьому переконані і всі бійці в його підрозділі. У вовків ватажок – це беззаперечний авторитет, який піклується про всю зграю, у нашому підрозділі так само, - з повагою відгукуються про свого командира підлеглі Вовка.

За вміле керівництво та збереження життя військовослужбовців Президент нагородив Вовка медаллю «За бездоганну службу».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси