Вони продовжують справу своїх батьків

НАЗАД
31 сiчня 2020 15:31

Багато дітей продовжують справу своїх батьків із захисту своєї рідної землі та нині навчаються у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

На превеликий жаль, серед них є діти, чиї батьки загинули на сході України.

Сьогодні святкує свій 18-й День народження курсантка Національної академії Вікторія Українцева, батько якої, на жаль, загинув під Іловайськом. Віталій Українцев у вересні 2014 року перебував у складі екіпажу спецпідрозділу, що здійснював прикриття танкової колони ЗСУ, поблизу селища Первомайське Донецької області, де отримав смертельне поранення. За особливу мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі, Віталій Українцев був нагороджений орденом «За мужність» (посмертно).

Нині Вікторія Віталіївна теж обрала для себе непросту ратну справу - охороняти державний кордон. Вікторія - курсантка 1 курсу, добре навчається, займається спортом, бере активну участь у житті академії.

Привітати доньку Героя приїхав до Національної академії радник міністра внутрішніх справ у справах волонтерів та бійців АТО Євген Терехов. Євген Терехов також відомий багатьом як легендарний боєць 93-ї механізованої бригади з позивним «Титановий Джексон».

Вручивши Вікторії подарунок та квіти, радник міністра побажав курсантці успіхів у навчанні та здійсненні найзаповітніших мрій.

При цій нагоді він також побажав успішного завершення навчання та гарного кар’єрного зростання усім курсантам академії.

Варто також додати, що окрім Вікторії, у Національній академії Державної прикордонної служби наразі навчається  ще двоє курсантів – на 2 та 3 курсі. Їхні батьки, на превеликий жаль, також загинули на сході України у 2014 році.

Керівництво Державної прикордонної служби наголошує, що підтримати таких дітей, допомогти у вихованні, в отриманні освіти та забезпечити їм гідне майбутнє – це один із пріоритетів  прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси