(ВІДЕО) Вона може навчити, як ворога «мочити»

НАЗАД
31 березня 2023 09:58

Марина Жадобіна – єдина жінка, яка перебуває на посаді заступника начальника штабу – начальника відділу бойової та спеціальної підготовки прикордонного загону.

Вона серед перших з прикордонників Чернігівщини ознайомилася з роботою стінгерів, ен-лавів та інших західних зразків озброєння, яке Сили оборони почали використовувати для стримування повномасштабного вторгнення рашистів в Україну. Крім цього, підполковниця Жадобіна досконало знає звичне озброєння загону. Вона навчає бійців набувати професійних якостей, які допоможуть вигнати ворога з України, виживати на полі бою, рятувати себе та побратимів. За її організацією новобранці загону засвоюють тактику бою, вогневу, інженерну підготовку, тактичну медицину, а більш досвідчені бійці підвищують рівень свого професіоналізму. При цьому підготовка здійснюється з врахуванням стандартів НАТО та досвіду російсько-української війни.

У тому, що бойову та спеціальну підготовку прикордонного загону очолює досвідчена офіцерка, є свої переваги. У її присутності рекрутовані чоловіки навчаються швидше і якісніше. Коли Марина Петрівна показує, як заряджати чи застосовувати зброю, бійці теж прагнуть навчитися, як і вона. На обкатці танками один з мобілізованих прикордонників розповів, що новобранці почувалися дещо ніяково, але після того, як замначштабу лягла по курсу бойової машини, послідували її прикладу. Один з бійців позаду Марини Петрівни навіть намагався фільмувати цей процес, але після пострілу танка впустив телефон, а тим часом у офіцерки не здригнув жоден мускул.

Варто наголосити, що коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії і ворог намагався захопити Чернігів, Марині Петрівні довірили найцінніше в загоні – Бойовий прапор, втрата якого тягне розформування військової частини.

Бути військовослужбовцем Марина вирішила ще у школі, після якої у 2006 році закінчила Національну академію Державної прикордонної служби. Тоді мати вважала таке рішення доньки нерозважливим, але завжди підтримувала та пишалася офіцерською кар’єрою своєї дитини.

 

Відео Військового телебачення України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси