Волонтери надали допомогу прикордонникам Харківщини на суму понад 1 мільйон гривень

НАЗАД
19 травня 2015 16:58

Харків, де ще нещодавно проходили проросійські мітинги, а радикали з Росії захоплювали будівлю ОДА, тепер перетворився на місто, яке активно підтримує українські правоохоронні органи.  Саме тут ак

Харків, де ще нещодавно проходили проросійські мітинги, а радикали з Росії захоплювали будівлю ОДА, тепер перетворився на місто, яке активно підтримує українські правоохоронні органи. Такий собі прифронтовій мегаполіс, де вирішується доля багатьох людей, задіяних в антитерористичній операції на сході країни. Саме тут активізувався один з найбільших рухів волонтерства.

Харківський прикордонний загін також активно взаємодіє із волонтерськими організаціями та активістами міста – не дивлячись на збільшене фінансування загону в 2014-2015 роках, допомога волонтерів залишається актуальною. Адже автомобільний парк загону постійно потребує ремонту – прикордонники кожного місяця здійснюють виїзди в зону АТО, забезпечуючи «передову» паливом, продовольством, зброєю та боєприпасами, в умовах посиленої охорони державного кордону збільшується кількість прикордонних нарядів, яким для якісного виконання службового обов’язку необхідні прилади освітлення та радіозв’язку.

Як згадує активна помічниця прикордонників Харківського загону Макаренко Катерина, перша передача волонтерами речей першої необхідності прикордонникам відбулась у  другій половині березня 2014 року – це були продукти харчування та постільні приналежності.  А потім це були пічки для опалення, намети, маскувальні сітки, прилади освітлення, радіостанції.

Пізніше, вже восени минулого року, волонтери організації «Окопний батальйон» допомогли прикордонникам облаштувати кругову систему окопів, побудувати три бліндажі, встановити 10 бетонних блоків у місцевих пунктах пропуску «Стрілече», «Журавлівка». На всі ці роботи вони витратили 6500 гривень. Волонтерська організація «Громадська Варта» допомогла облаштувати пункти пропуску «Чугунівка» та «Плетенівка».

Крім того, волонтерами та шефськими організаціями для прикордонного загону було придбано засоби зв’язку на суму більше, ніж на 150 тисяч гривень, а також вони допомогли в придбанні тепловізорів та оптичних приборів спостереження на загальну суму більше півмільйона гривень.

Загалом тільки протягом 2015 року прикордонники загону отримали спецодяг, інженерне обладнання, засоби зв’язку та опалення, комп’ютерну техніку, оптику, речове майно та медикаменти на загальну суму більше 1 мільйона 300 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси