Волонтери із Одеси та Дніпропетровська подарували прикордонникам два безпілотники

НАЗАД
05 лютого 2015 14:37

В складних суспільно-політичних умовах окрім великих волонтерських організацій є чимало ініціативних громадян, які також допомагають українським військовим. 

В складних суспільно-політичних умовах окрім великих волонтерських організацій є чимало ініціативних громадян, які також допомагають українським військовим. Одним з таких є одеський волонтер В’ячеслав Петров. Він та його друзі вже не вперше активно допомагають прикордонникам Одеського загону.

Спочатку В’ячеслав закупив для прикордонників тактичні приціли для автоматичної зброї та каремати. Згодом, дізнавшись, що незабаром прикордонники відправляться виконувати завдання в зону АТО, знову вирішив допомогти. Придбавши належні деталі, разом з друзями та однодумцями із Дніпропетровська здійснив розробку двох безпілотників. За два тижні обидві моделі були готові. Літальні апарати можуть перебувати в повітрі одну годину і весь час вести онлайн-трансляцію на екран спеціально обладнаного комп’ютера.

Протягом місяця прикордонники Одеського загону на практиці навчались користуватися БПЛА. Його використання надасть змогу на більш якісному рівні вести спостереження за ввіреною ділянкою та ще й із застосуванням мінімального людського та технічного ресурсу проводити розвідку місцевості, що  врятує багато життів. До речі, один із безпілотників одесити передали прикордонникам на Придністровську ділянку українсько-молдовського кордону, яких волонтери також навчили практичним навичкам.

Один з прикордонників, навчений вести повітряну розвідку, зазначив, що йому дуже приємно, що прикордонники мають свої «крила розвідки», які в умовах бойових дій є незамінними помічниками, а в мирний час значно полегшують охорону державного кордону. Крім того співробітники Держприкордонслужби висловили велику подяку хлопцям з Одеси та Дніпропетровська, які в тяжкий час допомагають прикордонникам.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси