(ВІДЕО) «Володарі смаку» завершили навчання на Черкащині
НАЗАД![](https://dpsu.gov.ua/upload/news/news_20210803_115748_1627981068.jpg)
У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота завершилась підготовка військовослужбовців за спеціальністю «Військовий кухар».
Представники найсмачнішої професії «кулінар» з різних ділянок кордону, які вже мають відповідну освіту в харчовій галузі, вдосконалювали свої уміння та винахідливість, здобували нові знання та навики з організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах.
Під час теоретичних занять прикордонники та прикордонниці вивчили правила кулінарної обробки продуктів, основні поняття технології приготування страв, а також ознайомилися з призначенням, технічними характеристиками та будовою автомобільних, причіпних, переносних польових кухонь.
Завершальним та «найсмачнішим» етапом навчання стало приготування обіду під час екзамену.
Готували боб-гуляш. «Хоч це і традиційна угорська страва, тут її готують із українською душею», - каже кухар Станіслав Микита. До речі, Станіславу 19 років, він із Донеччини, любов до кулінарії, розповідає, йому передали дідусь із бабусею.
Ще однією стравою екзаменаційного обіду були голубці по-поліськи, а також салат.
«На польовій кухні свою майстерність демонстрували 16 кулінарів з різних ділянок кордону. Це вже другий випуск цього року. Кожен регіон має свою специфіку приготування, навіть однієї страви. Тому кухарі також обмінювалися досвідом», - каже Павло Костовський, голова циклової комісії підготовки кухарів.
Сюжет «Суспільне Черкаси».
Відгуки та коментарі