(ВІДЕО) «Володарі смаку» завершили навчання на Черкащині

НАЗАД
03 серпня 2021 11:56

У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота завершилась підготовка військовослужбовців за спеціальністю «Військовий кухар».

Представники найсмачнішої професії «кулінар» з різних ділянок кордону, які вже мають відповідну освіту в харчовій галузі, вдосконалювали свої уміння та винахідливість, здобували нові знання та навики з організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах.

Під час теоретичних занять прикордонники та прикордонниці вивчили правила кулінарної обробки продуктів, основні поняття технології приготування страв, а також ознайомилися з призначенням, технічними характеристиками та будовою автомобільних, причіпних, переносних польових кухонь.

Завершальним та «найсмачнішим» етапом навчання стало приготування обіду під час екзамену.

Готували боб-гуляш. «Хоч це і традиційна угорська страва, тут її готують із українською душею», - каже кухар Станіслав Микита. До речі, Станіславу 19 років, він із Донеччини, любов до кулінарії, розповідає, йому передали дідусь із бабусею.

Ще однією стравою екзаменаційного обіду були голубці по-поліськи, а також салат.

«На польовій кухні свою майстерність демонстрували 16 кулінарів з різних ділянок кордону. Це вже другий випуск цього року. Кожен регіон має свою специфіку приготування, навіть однієї страви. Тому кухарі також обмінювалися досвідом», - каже Павло Костовський, голова циклової комісії підготовки кухарів.

Сюжет «Суспільне Черкаси».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси