Волинський прикордонний загін відзначив 106-ту річницю з Дня створення

НАЗАД
17 липня 2024 12:53

Сьогодні, 17 липня 2024 року, Волинський прикордонний загін відзначає 106-ту річницю з Дня створення. У цей день 1918-го року 3-я Волинська кордонна бригада Української Народної Республіки розпочала охорону західного кордону нашої країни.

Присутні  вшанували пам’ять Героїв, які віддали своє життя за нашу країну, хвилиною мовчання,  виконали Державний Гімн України та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим прикордонникам.  

 «Військовослужбовці прикордонного загону, як і більше ста років тому продовжують традиції та гідно виконують свій службовий обов’язок із забезпечення надійної охорони та оборони державного кордону України на ділянці відповідальності. Дякую кожному прикордоннику за сумлінну службу. Ваші прапрадіди пишались би вами зараз, як пишається вами громада краю та всієї країни», - зазначив у своєму виступі начальник прикордонного загону Сергій Лозінський.

До привітань долучилися також представники обласної, районних та місцевої влади, ветерани, представники взаємодіючих структур. На подальшу службу охоронців кордону благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Кращих військовослужбовців та працівників загону відзначили грамотами, подяками, відомчими нагородами та цінними подарунками.        

З нагоди свята прикордонники відкрили музей Волинського прикордонного загону. Його спорудили за підтримки Поліського лісового офісу ДП «Ліси України», ТзОВ «ЕКО ДІМ ВОЛИНЬ», «ЦУНАМІ» та ПП «ТОРГБУД-Сервіс» ТМ «ІНТЕР-БЕТОН».

Також до Дня частини виготовили та випустили ексклюзивну марку лімітованої серії. На ній зображено одну з головних пам'яток міста Луцька – замок Любарта, символи Держприкордонслужби та прикордонного загону, прикордонники та козацька гармата, датована XVIII століттям, яку було знайдено на Волині під час облаштування пункту постійної дислокації одного з прикордонних підрозділів загону. За участі гостей відбулося погашення марки. 

Принагідно голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко передав для потреб прикордонних підрозділів автомобільну і спеціальну техніку, відеокамери, телевізори, генератори та зарядні станції. А від благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія» прикордонники отримали стоматологічну установку, електрокардіограф, акумуляторні батареї та медичні засоби.

Наприкінці, задля підтримання командного духу та згуртованості, прикордонники організували турнір з футболу. У спортивному протистоянні взяли участь 12 команд правоохоронних, силових та взаємодіючих органів.     

Керівництво Західного регіонального управління та Волинського прикордонного загону щиро вітає весь персонал загону з Днем військової частини. Бажає наснаги та подальших успіхів у відповідальній та нелегкій службі на благо нашої Батьківщини! Перемоги та миру! 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси