Власниками приватних повітряних суден, які долучились до моніторингу кордону, виконано понад 40 польотних завдань

НАЗАД
06 квiтня 2015 13:41

Державна прикордонна служба України активно співпрацює з громадськими організаціями та волонтерами, які за власним бажанням долучаються до охорони державного кордону.

Державна прикордонна служба України активно співпрацює з громадськими організаціями та волонтерами, які за власним бажанням долучаються до охорони державного кордону.

У зв’язку з загостренням ситуації на українсько-російському кордоні, в Державній прикордонній службі України вперше до виконання завдань, пов’язаних з моніторингом державного кордону, в минулому році було залучено 11 власників приватних повітряних суден. Варто зазначити, що представники авіаційних організацій за власною ініціативою долучились до цієї важливої справи. Серед них – президент Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна» Юрій Яковлев, генеральний директор групи компаній «РТМ-Україна» Олег  Невельчук та багато інших небайдужих громадян.

Перед виконанням завдань з цивільними пілотами відпрацьовується алгоритм роботи на державному кордоні, визначаються завдання на проведення моніторингу кордону, обговорюється порядок зв'язку та взаємодії з прикордонними підрозділами.

Загалом протягом 2014 року пілотами приватних повітряних суден, серед яких один пілот – жінка,  для моніторингу кордону було здійснено 43 польотні завдання у межах Чернігівської, Житомирської та Волинської областей, під час яких було оглянуто понад 11 тисяч кілометрів державного рубежу.

Державна прикордонна служба дякує справжнім патріотам та усім небайдужим громадянам, які долучаються до виконання  цих відповідальних завдань для захисту кордонів Батьківщини. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси