Військовий кухар Євген вже 15 років готує для прикордонників Ізмаїльського загону

НАЗАД
20 жовтня 2022 08:56

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день кухаря і кулінара.

Звісно кожен уявляє людей у цій професії по-різному. Розповімо про кухаря, який може приготувати з простих продуктів шедеври й це за польових умов.

Знайомтесь – це Євген. Він понад двадцять років служить в Ізмаїльському прикордонному загоні, з них п’ятнадцять на посадах кухаря. Любов до куховарства у прикордонника з’явилась ще з дитинства. Молодий хлопчина цікавився кухарськими книжками, вирізав рецепти з газетної періодики та втілював їх у життя. Після закінчення школи він вступає до Ізмаїльського професійно-технічного училища, де навчається за фахом кухаря. Потім юнак служить військовим кухарем під час строкової служби. Після армії Євген рік працював за фахом в агрокомпанії та рік цивільним кухарем на прикордонній заставі. Спостерігаючи за службою прикордонників, юнак вирішує пов’язати свою долю з охороною державного кордону. Він призивається на службу за контрактом та п’ять років займає різні посади – і черговий застави, і хімік-дозиметрист, і патрульний, і інспектор прикордонного контролю. Після закінчення навчального закладу прикордонного відомства за фахом «Польовий кухар» його одразу призначають на посаду військового кухаря прикордонної застави. Євгена часто відряджали куховарити на острів Зміїний, на різні військові навчання тощо. Він добре знає технічні особливості усіх видів польових кухонь, норми харчування та всі технологічні процеси кухні. Для нього не принципово, де готувати для військовослужбовців – в стаціонарних їдальнях, чи просто неба. Євген зізнається, що найулюбленіша страва, якою він полюбляє частувати військовослужбовців – це печеня зі свинини та картоплею. На свята він примудряється готувати багато різних страв, і це за наявності тих продуктів, що передбачені розкладкою. Євген систематично вдосконалює свої знання та розвивається, переглядаючи кулінарні сайти, програми тощо. Звісно він дотримується визначеного меню, але постійно його вдосконалює. Словом, готує для прикордонників по-домашньому. Найвища для нього нагорода – це звичайне слово «дякую».

У цей день вітаємо прикордонників, які працюють кухарями з професійним святом. Нехай ваша робота та служба приносить лише задоволення, а всім іншим бажаємо Buon appetito!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси