Вийшов з бою на щиті. Хвилина мовчання захиснику України прикордоннику Олександру Очеретнюку

НАЗАД
15 березня 2024 09:00

15 березня 2023 року, під час виконання бойового завдання зведеного прикордонного загону, що входить до складу Сил оборони України, героїчно загинув полковник Очеретнюк Олександр Володимирович.

Бойовий шлях Олександр розпочав у 2014 році, коли загарбники напали на Україну. Тоді прикордонник отримав перший бойовий досвід і зарекомендував себе як грамотний та виважений бойовий офіцер.

У 2017 році в Державній прикордонній службі розпочався добір у підрозділи спеціального призначення ДОЗОР. Олександр не вагаючись подав свою кандидатуру та успішно пройшов жорсткий відбір. За результатами конкурсу, офіцер очолив відділ прикордонної служби ДОЗОР з місцем дислокації Житомир. З 2018 року полковник Очеретнюк керував підрозділом, нерідко особисто очолював мобільні групи та ризикував життям під час виконання спеціальних операцій.

24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення московитів, прикордонні підрозділи переформатувалися з правоохоронних в бойові. Досвідченому офіцеру-прикордоннику, як і іншим правоохоронцям, знову довелось виконувати бойові завдання, але вже в умовах повномасштабної війни. Олександр керував підрозділом у боях за Київ, на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Того дня, з метою недопущення просування ворожих військ на Запорізькому напрямку, бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, отримала завдання на штурм позицій загарбників. Олександр особисто очолив одну з бойових мобільних груп, яка вступила в запеклий бій з ворогом. Окрім стрілецького бою противник, ризикуючи втратити позиції, застосував велику кількість протитанкових керованих ракет. Один з ворожих снарядів влучив у перший бронетранспортер, в якому був Олександр. Бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, виконала бойове завдання. Але, на жаль, Олександр вийшов з цього бою на щиті. Офіцер отримав численні поранення, несумісні з життям, та загинув на місці.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України від 20 березня 2023 року Олександру Очеретнюку посмертно присвоєно чергове військове звання «полковник».

Указом Президента України від 19 червня 2023 року № 338/2023, за героїзм та мужність, проявлені під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України, полковника Очеретнюка посмертно нагороджено Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Схиляємо голови у скорботі за нашим Побратимом і за всіма Захисниками, які полягли за Україну.

Будемо боротися до кінця, аби окупанти відповіли за кожен крок свого нікчемного життя та злочини, скоєні в Україні!

Вірою і правдою!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси