Війна поза гендером

НАЗАД
21 серпня 2022 14:20

Прикордонниця Марина з перших днів війни з автоматом. Разом з колегами-чоловіками несе службу на блок-постах, постах спостереженнях, де прикордонники у складі Сил оборони захищають Україну від російських загарбників.

Із Державною прикордонною службою дівчина пов’язала своє життя 7 років тому. «А як інакше, коли навколо усі друзі і знайомі служать саме в ДПСУ!» - розповідає Марина.

Закінчивши навчання в одному з  навчальних центрів Держприкордонслужби,  Марина розпочала свою військову кар’єру в прикордонному підрозділі на Сумщині, головне завдання якого – організація прикордонного контролю в пункті пропуску для автомобільного сполучення.

Однак після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в службовій діяльності Марини все кардинально змінилося. Прикордонниця каже, що право захищати рідну землю зі зброєю в руках – це її особистий вибір.

«У цій ситуації гендер зникає. Коли країна у небезпеці, ми всі маємо робити єдину справу – гнати ворога якнайдалі від нашої неньки. На мою думку, жінки не допомагають чоловікам боронити державу, а роблять це разом.  Зараз ми тут, і якщо треба, станемо, ще густішими рядами, - впевнено говорить військовослужбовця та додає. – Не сумнівайтесь – Перемога буде за нами!»

Слава Україні! Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси