Вищий прикордонний навчальний заклад відзначив річницю створення

НАЗАД
30 сiчня 2014 15:11

Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького відзначила  21-у річницю. Академія стала провідним навчальним закладом з підготовки фахівців, які виконують завдан

14 грудня 2013 року Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького відзначила  21-у річницю. За час свого існування академія стала провідним навчальним закладом з підготовки фахівців, які виконують завдання з охорони державного кордону України.

Свій шлях прикордонний навчальний заклад розпочав 1992 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України було створено Інститут Прикордонних військ України. Він був заснований на базі вищого артилерійського командного училища.

Сьогодні Національна академія Державної прикордонної служби України є багатопрофільним спеціалізованим вищим навчальним закладом, що у своїй структурі має 5 факультетів, навчальний центр підвищення кваліфікації персоналу, докторантуру та ад’юнктуру, центр забезпечення навчального процесу та мовний центр. На кафедрах та факультетах створено сучасну навчально-матеріальну базу, рівень якої не поступається провідним світовим зразкам. Для навчального процесу обладнано 28 спеціалізованих комп’ютерних класів. Створено автоматизовану систему управління вузом, а науковий потенціал академії складає 200 науковців, з яких 27 докторів і 173 кандидати наук.

За час свого існування академія підготувала понад 9 тисяч офіцерів-прикордонників. З них 803 закінчили заклад з червоним дипломом, а 131 отримали золоті медалі. У ході проходження служби випускники добре зарекомендували себе завдяки високому рівню підготовки, сформованим вмінням і практичним навичкам.

Починаючи з 1992 року академія пройшла нелегкий шлях. Значний внесок по становленню та розвитку академії зробили на той час досвідчені офіцери, що прибули з прикордонних навчальних закладів колишнього Радянського Союзу. Сьогодні академія зберігає і примножує закладені традиції, працює над підготовкою прикордонників, аби ті мужньо відстоювали інтереси держави на сухопутних і водних кордонах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси