«Вірте в перемогу і робіть для неї все можливе!», - останній допис прикордонника Віталія Варченка в соцмережі

НАЗАД
04 березня 2024 09:00

Варченко Віталій Федорович народився 20 грудня 1984 року у місті Черкаси.

Навчався в спеціалізованій загальноосвітній школі №26. Займався в секції тайського боксу та понад 10 років свого життя присвятив тренерській діяльності. Спорт був частиною життя Віталія. Навіть на передовій, у короткі години відпочинку, військовослужбовець знаходив час для фізичних тренувань.

Під час повномасштабного вторгнення чоловік не вагаючись став на захист Батьківщини від російських загарбників, з жовтня 2022 року проходив службу у лавах Державної прикордонної служби України.

Підрозділ, в якому проходив службу Віталій, постійно зазнавав артилерійських та мінометних обстрілів, але особовому складу вдавалося утримувати зайняті позиції. Неодноразово військовослужбовець брав участь в боях при спробах наступальних дій противника в Донецькій області, відбитті озброєних нападів на підрозділи Держприкордонслужби, проявляючи при цьому мужність, героїзм, незламність духу, вірність Військовій Присязі та патріотизм, з честю виконував завдання з оборони України.

На жаль, 25 лютого 2024 року, в результаті ворожого обстрілу та підриву ворогом БМП на Донеччині, старший сержант Віталій Варченко отримав поранення, несумісні з життям.

Свій останній допис у соціальній мережі Віталій зробив за день до загибелі і завершив його словами: «Вірте в перемогу і робіть для неї все можливе! Слава Україні!».

Сьогодні прикордонники провели в останню путь справжнього воїна, який до останньої хвилини свого життя боровся за незалежність та мир в нашій країні.

Пам'ять про звитягу Віталія назавжди залишиться у серцях рідних, близьких, друзів, вихованців, бойових побратимів, колективу Державної прикордонної служби України – всіх, хто знав та поважав справжнього патріота!

Вічна памʼять та слава Герою!

Спочивай з миром, побратиме!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси