Вирішив стати прикордонником, щоб боронити свою державу

НАЗАД
29 листопада 2023 12:48

Службу Олексій Мухін розпочав в Новотроїцькому у 2019 році.

«Я родом з Хмельниччини, але обрав східні кордони, адже хотів змінити своє буденне життя. Тоді я ще не знав, що мені доведеться пройти через стільки випробувань», - поділився прикордонник.

Понад три роки хлопець проходив службу на сході країни в парі з чотирилапим напарником, там і зустрів повномасштабне вторгнення.

«Напередодні вторгнення ми були озброєні та перебували в постійній бойовій готовності. Ранок 24 лютого розпочався з масованих обстрілів. Я лише встиг забрати свого чотирилапого напарника і наш підрозділ вибув у Волноваху. А далі ми боронили наші території…. Найважче було втрачати побратимів, з якими пліч-о-пліч був довгий час», - згадує Олексій.

Понад півроку кінолог виконував завдання з оборони України на східних рубежах. Прибувши на ротацію, він вирішив повернутися до улюбленої справи – кінології. Тож, зараз зі своєю чотирилапою напарницею опановує нові знання та навики.

«Зараз у мене нова підопічна – бельгійська вівчарка Жана, вона опановує навички з пошуку наркотичних речовин. Свого попереднього напарника, з яким я зустрів вторгнення, волонтери допомогли евакуювати додому до батьків», - розповів кінолог.

Згодом Олексій планує продовжити службу в навчальному закладі Держприкордонслужби, де разом зі своєю чотирилапою напарницею Жаною буде ділитися знаннями та досвідом з новоспеченими кінологами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси