Випускники Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби поповнили ряди ДОЗОРу

НАЗАД
04 квiтня 2018 17:13

Сьогодні відбувся перший у цьому році випуск військовослужбовців прикордонного відомства, котрі виявили бажання випробувати свої сили під час курсу виживання та пройти посилений військовий вишкіл.

Сьогодні у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора І. Момота відбувся перший у цьому році випуск військовослужбовців прикордонного відомства, котрі виявили бажання випробувати свої сили під час курсу виживання та пройти посилений військовий вишкіл.

Вручити сертифікати про успішне проходження курсу та для привітального слова до Головного центру прибув директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Юрій Гресько.

«ДОЗОР – орган охорони державного кордону нової формації, бійці якого мають найвищий рівень всебічної готовності до виконання важких і специфічних завдань. Лише фізично витривалі і психологічно стійкі військовослужбовці можуть претендувати на службу даному підрозділі», - під час свого виступу зазначив директор Департаменту.

Всього 85 бійців зі Східного, Північного, Західного, Азово-Чорноморського, Південного регіональних управлінь та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» попередньо подали заявки для участі у курсі. Закінчили комплекс випробувань, що тривали з 14 березня по 04 квітня, лише 37 військовослужбовців. Решта, з причин недостатньої фізичної та психологічної готовності, не дійшли до «фінішу».

Варто відмітити, що бійці проходили випробування в умовах значних коливань температур, а саме – від  - 15°C до + 10°C, що значно підсилювало ефект стресо-фізичних навантажень. Зокрема, саме марш на 50 кілометрів відбувався при температурі  – 15°C, місцями по коліна в снігу.

Отож, вишкіл закінчено! Інструктори ДОЗОРу дружніми обіймами дякують учасникам курсу за витримку і силу волі.

Невдовзі всі бійці, які успішно склали іспити, поповнять ряди бійців 10 окремого загону оперативного реагування Державної прикордонної служби України як у Києві, так і в нещодавно створених регіональних підрозділах спеціальних дій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси