Викрили шахрая-дезертира

НАЗАД
06 червня 2024 12:51

Співробітники головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Схід» Держприкордонслужби спільно із працівниками ДБР за процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону викрили колишнього військовослужбовця 3 прикордонного загону у дезертирстві та шахрайстві.

За матеріалами кримінального провадження, військовослужбовець 24 лютого 2022 року самовільно залишив місце несення служби у Старобільському районі Луганської області та виїхав на тимчасово окуповану територію. В подальшому, за попередньою змовою зі своєю дружиною, яка заявила керівництву військової частини про нібито перебування свого чоловіка у полоні наполягала на нарахуванні всіх належних виплат грошового забезпечення. За результатами документування оперативниками внутрішньої безпеки Держприкордонслужби було спростовано факт перебування військовослужбовця у полоні та доведено факт дезертирства.

Вжито відповідних заходів щодо припинення нарахування виплат дружині військовослужбовця та подальшого блокування незаконно отриманих коштів на банківському рахунку.

Слідчими Теруправління ДБР розташованого у м. Краматорську екс-військовослужбовцю повідомлено про підозру за ст.190 ККУ «Шахрайство», ст. 408 ККУ «Дезертирство», а його дружині за ст.190 ККУ «Шахрайство».

Перевіряється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси