Виконавчий директор Агенції FRONTEX ознайомився з організацією охорони українсько-молдовського кордону

НАЗАД
17 жовтня 2023 15:06

16 жовтня відбулась робоча зустріч керівництва прикордонних відомств України, Молдови та Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX.

У ході зустрічі Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, Виконавчий директор Європейської Агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX пан Ганс Лейтенс та заступниця начальника Генерального інспекторату Прикордонної поліції МВС Республіки Молдова Діана Салкуцан  обговорили подальший розвиток співпраці прикордонних відомств України та Молдови з Агенцією FRONTEX

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко поінформував про роль і місце Держприкордонслужби в структурі Сил оборони України. Також очільник прикордонного відомства України подякував Агенції FRONTEX та молдовським прикордонникам за надійну підтримку українців та солідарність в умовах повномасштабного вторгнення країни-агресора на територію нашої держави.

Крім того, генерал-майор Сергій Дейнеко презентував ділянку державного кордону, облаштованого відповідно до безпекових викликів сьогодення. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на ділянці Південного регіонального управління суттєво нарощено фортифікаційну та інженерно-технічну складову прикордонної інфраструктури: облаштовано оборонні позиції, протитранспортні рови, контрольно-слідові смуги, системи відеоспостереження тощо. Особлива увага приділялася придністровському сегменту українсько-молдовського кордону.

Під час робочої зустрічі було наголошено на високій дієвості інженерно-технічного облаштування кордону для запобігання протиправній діяльності та протидії її проявам, а також на забезпеченні безпекової складової.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси