Вихідці зі сходу України завершили навчання та направляються нести службу в КПВВ вздовж лінії розмежування

НАЗАД
17 грудня 2015 17:10

Державна прикордонна служба продовжує працювати над вдосконаленням пропускних операції та в даний час реалізовує пілотний проект, направлений на зміну іде

Державна прикордонна служба продовжує працювати над вдосконаленням пропускних операції та в даний час реалізовує пілотний проект, направлений на зміну ідеології роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду в смузі розмежування.

Зокрема, сьогодні в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України відбувся випуск учасників даного експерименту, які нестимуть службу на контрольних пунктах в районі проведення АТО.

В рамках запровадженого проекту Державна прикордонна служба України відібрала молодих та патріотично налаштованих мешканців Луганської та Донецької області, які проявили бажання виконувати завдання покладені на прикордонне відомство на сході країни.

Всього до навчання на конкурсній основі було відібрано 49 кандидатів віком від 19 до 25 років, із яких 23 жінки. Під час відбору важливим критерієм до кандидатів були патріотичність, фізична підготовленість, стан здоров’я, комунікабельність та бажано знання іноземних мов.       

Зазначені новації дозволять й надалі залучати патріотично налаштованих мешканців Луганської та Донецької областей до служби на користь державі та сприятимуть уникненню конфліктних ситуацій під час перетину громадянами лінії розмежування.

Для учасників проекту була спеціально розроблена відповідна програма підготовки. Вона складалась з 18 предметів серед яких, тактика прикордонної служби, вогнева підготовка, психологічна підготовка до діяльності в особливих умовах, тактична медицина, а також заняття з патріотичного виховання. Крім того, важливий акцент робився на практичній складовій, а також зосередженні зусиль на тому, що необхідне під час несення служби в контрольних пунктах в’їзду-виїзду.

Сьогодні після двохмісячного навчання та здачі комплексних екзаменів підготовлені військовослужбовці направляться в Донецький та Краматорський прикордонні загони для подальшого проходження служби.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси