Вихідці з Таджикистану, Польщі, Грузії та Азербайджану намагалися підкупити прикордонників

НАЗАД
01 жовтня 2016 12:49

В Державній прикордонній службі України продовжуються заходи направлені на протидію корупційним проявам серед персоналу прикордонного відомства. В результаті проведених послідовних та системних заходів з кожним днем фіксується зростання кількості відмов

В Державній прикордонній службі України продовжуються заходи направлені на протидію корупційним проявам серед персоналу прикордонного відомства. В результаті проведених послідовних та системних заходів з кожним днем фіксується зростання кількості відмов  від неправомірної вигоди співробітниками Держприкордонслужби.

Так учора, в пункт пропуску «Гоптівка» в пішому порядку на вхід в Україну прибув 24-річний громадянин Таджикистану. Під час проведення співбесіди громадянин запропонував прикордонникам грошову винагороду в розмірі 8000 рублів РФ за безперешкодний перетин кордону. Також по 1000 гривень прикордонникам пропонували грузин та азербайджанець. Вони намагалися вирішити за хабар «власні питання» у пунктах пропуску «Іллічівський-м/п» та «Бориспіль». Крім того у «Краківці» «відзначився» і громадянин Польщі, який також думав, що за хабар можуть безперешкодно пропустити.

У всіх випадках іноземці отримали від прикордонників категоричні  відмови, факти дачі хабарів задокументовано та правопорушників передано співробітникам поліції.

До компетентних правоохоронних органів направлені повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси