(ВІДЕО) Вифлеємський вогонь - для всіх, хто чекає на світло тепла та миру

НАЗАД
15 грудня 2020 16:58

Учора увечері пластуни Львівщини перейняли естафету від польських скаутів на українсько-польському кордонні у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині».

Отож прикордонники Львівського загону разом з пластунами першими зустріли вогонь миру на кордоні та передали його у всі прикордонні підрозділи. А вже після цього пластуни будуть передавати його іншим пластунам з інших міст. А також у церкви, школи, установи, та приноситимуть людям, котрі не мають змоги зробити цього самі.

Вифлеємський вогонь миру – це подія, яка об’єднує всіх скаутів світу. Вогонь запалений на місці народженні Ісуса Христа, скаути передають його від міста до міста, від країни до країни. Традиційно, цього року Україна також отримала Вогонь миру через кордон з Республікою Польща.

Зазначимо щороку після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри.

Вогнем з Вифлеєма люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси