«Відмінність наших воїнів від «героїчних асвабадітєлєй» у тому, що ми – воїни добра і світла, які беззаперечно вірять у свою вільну та сильну країну», - Апостол

НАЗАД
02 сiчня 2023 17:03

Що таке війна та хто такі ці «спасателі» прикордонник Анатолій на псевдо Апостол знає не з чуток.

Оскільки він вперше зустрівся з ворогом ще у 2015 році, коли проходив службу в зоні проведення АТО, обороняючи Донецьку область. «Коли атакувала ворожа артилерія, за 25 кілометрів від лінії зіткнення, де ми перебували, навіть величезна споруда «танцювала гопака». Підлога, стіни – все ходило ходором», - пригадує чоловік.

Під час повномасштабного вторгнення «другої армії світу» у лютому 2022 року Апостол виконував завдання з оборони країни в м. Бахмут. Того жахливого ранку хлопці бачили як ворожі літаки злітали та безжально скидали ракети на наші мирні та квітучі міста. Це додавало хлопцям ще більшої жаги до помсти за нашу країну.

Трохи згодом підрозділ Апостола передислокувався до стратегічно важливого блокпосту, поблизу населеного пункту Зайцеве. «Там йшли запеклі бої, щодня нас крили всім, чим тільки можна – касетними та фосфорними бомбами. Росіяни – це нелюди, справжнє зло. Вони накривали абсолютно все градами – цивільні, військові об’єкти – їм все одно що нищити. Одного ранку, після обстрілу, хлопці подякували Анатолію за його щоденні молитви, адже жодний з них не постраждав після канонади. Так чоловік і отримав свій позивний Апостол. Оскільки він за будь-якої вільної хвилини читає молитви за мир, за вільну країну та життя своїх рідних і побратимів.

«А на день захисту дітей «асвабадітєлі» привітали нашу позицію шквальним ракетним обстрілом. Одна з ракет влучила в будиночок для відпочинку персоналу… На щастя всі перебували в укритті, ніхто не загинув», - пригадує прикордонник.

Однак, перебуваючи в спеціально облаштованій позиції, осколки від ракет долетіли до Апостола та його побратима. Від уламків він отримав поранення в руку, а його товариш Максим – в ногу. Хлопці самотужки надали собі першу домедичну допомогу, наклавши турнікети на місця ураження.

Анатолій – батько трьох дітей, двоє з них – син та донька – також тримають у руках зброю, аби якнайшвидше очистити нашу землю від оскаженілого сусіда.

Апостол впевнений, що Перемога буде однозначно за нами. Бо ми на СВОЇЙ землі! Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси