(ВІДЕО) Відкритий на кордоні з Угорщиною спільний контактний пункт «Захонь» допоміг затримати нелегальних мігрантів з Марокко

НАЗАД
26 сiчня 2017 11:44

Відкритий вчора на кордоні з Угорщиною спільний контактний пункт «Захонь» вже дав перші позитивні результати з охорони спільної ділянки державного кордону.

Відкритий вчора на кордоні з Угорщиною спільний контактний пункт «Захонь» вже дав перші позитивні результати з охорони спільної ділянки державного кордону. Лише за добу роботи, завдяки оперативному обміну інформацією між прикордонниками України та Угорщини посередництвом контактного пункту, було затримано нелегальних мігрантів з Марокко. Вони намагалися пробратися через кордон та потрапити до країн Євросоюзу.

Порушниками виявилися громадяни Марокко. Одного з них сьогодні вночі затримали оперативні співробітники Мукачівського прикордонного загону. У нього виявили посвідку на тимчасове проживання в Україні та окрім його паспорта, ще один документ на іншого громадянина Марокко. Інший супутник порушника вдався до втечі в напрямку кордону з Угорщиною. Негайно українські прикордонники організували обмін цією інформацією з угорськими правоохоронцями та підняли резерви для прикриття напрямку. Невдовзі охоронці кордону Угорщини, завдяки завчасно отриманому повідомленню, затримали на своїй території порушника-марокканця.

Цей випадок підтвердив, що тісна співпраця посередництвом контактного пункту «Захонь» сприяє оперативному узгодженню спільних дій. Серед його основних завдань – підтримання інформаційної взаємодії та обмін повідомленнями між прикордонниками обох країн, а також забезпечення скоординованості дій під час проведення спільних заходів з охорони українсько-угорської ділянки кордону та протидії протиправній діяльності.

Нагадаємо, учора на кордоні Угорщини з Україною був відкритий перший спільний контактний пункт «Захонь», який є дієвим елементом сучасної комунікації у сфері прикордонної безпеки та прискорює роботу органів, які борються зі злочинністю. В офіційній церемонії відкриття взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко та заступник начальника поліції – головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоші, керівництво областей по обидва боки кордону, представники правоохоронних та державних органів обох сторін.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси